Șeful CJ a cerut anularea taxei pe nașteri și sancționarea medicului coordonator al Maternității!

Șeful CJ a cerut anularea taxei pe nașteri și sancționarea medicului coordonator al Maternității!
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a cerut conducerii Spitalului Județean Mavromati să anuleze taxa pe nașteri, introdusă de la jumătatea lunii decembrie la Secția de Obstetrică și Ginecologie.

Această taxă a fost introdusă la solicitarea coordonatorului Maternității, medicul Gina Puflea.

Șeful Consiliului Județean susține că nu a fost informat în momentul în care s-a introdus o astfel de taxă și pe lângă anularea acesteia, va cere și sancționarea medicului Gina Puflea, nefiind exclus ca aceasta să își piardă funcția de coordonator al Secției de Obstetrică și Ginecologie.

Taxa a fost introdusă pentru femeile care vor să nască cu medicul care le-a supravegheat pe toată perioada sarcinii.

Dacă acesta nu este de gardă în momentul în care unei paciente i-a venit sorocul și este chemat din timpul liber, taxa este de 600 de lei pentru o naștere pe cale naturală și de 800 de lei pentru o cezariană.

“Am discutat cu managerul Spitalului Județean și i-am cerut ca luni să convoace Comitetul Director și să anuleze această taxa. Eu nu am știut de această taxă și nu am fost informat atunci când au introdus-o. Voi cere și sancționarea doamnei doctor Puflea pentru că un liberal adevărat nu se ocupă cu punerea de taxe. Dacă se ocupă de taxe să meargă în privat", a declarat Florin Țurcanu.

Decizia de introducere a acestei taxe a fost luată întrucât unitatea nu are fonduri suficiente pentru plata orelor suplimentare ale medicilor.

Citește și Taxa pe nasteri la Maternitatea Botosani!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
492

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
156

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
429

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...