Seful Camerei de Comert, ridicat de DNA. Trafic de influenta pentru un milion de euro

Mihai Vlasov este audiat impreuna cu soferul sau. Socrul fostului ministru liberal Cristian David a fost prins primind o prima transa de 200.000 de euro dintr-o suma de un milion de euro, solicitata pentru rezolvarea unei solutii intr-un dosar penal, scrie Mediafax.

Procurorii DNA vor propune arestarea preventiva, insa deocamdata nu a fost luata nicio masura, intrucat trebuie audiata si persoana care a oferit bani, apoi martorii.

In varsta de 70 de ani, Vlasov este avocat, fost judecator, om de afaceri, proprietar al caselor de moda "Casa Wanda" si "Ingrid Vlasov", potrivit unui CV postat pe site-ul Camerei de Comert.

Vlasov este membru al Academiei Central Europene de Stiinte, Litere si Arte, membru al Comitetului Director al Eurochambres (2010 - 2011 - prezent), Cetatean de Onoare al orasului Targu Neamt, membru de Onoare si Purtator al Insignei de Aur al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Vlasov a fost Celebritatea anului 2009 - cand a primit un premiu de excelenta pentru intreaga cariera in afaceri -, parlamentar in Parlamentul Romaniei in sesiunea 2004-2008 (iulie - decembrie 2008).

Vlasov este, din 2007, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

In 2012, Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie, insa nu a fost trimis in judecata. El a fost reclamat de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu ca ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

De-a lungul timpului, presa a scris ca Vlasov a fost condamnat inainte de `89 pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit mita 70.000 lei pentru a rezolva un proces la Focsani. Potrivit CV-ului, a fost "arestat de statul comunist si lipsit de libertate 2 ani, achitat in 1990 ca nevinovat".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer dus la spital după un control al Poliției de Frontieră!

astăzi, 14:34

În data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectoru...

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...