Seful ASP, obligat sa se autosuspende din functie

Oprisanu mai beneficiaza de inca o luna la conducerea ASP doar datorita unei Ordonante de Urgenta adoptata la sfarsitul lunii august, act normativ care ii scoate pe directorii serviciilor publice ale ministerelor (in speta ASP) de sub incidenta Legii 35.

Obligati sa se retraga din activitate! Candidatii inscrisi in campania electorala care va demara la inceputul lunii noiembrie intra sub incidenta Legii 35 din 2008, pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

Conform acestei legi, inaltii functionari publici sunt obligati sa isi dea demisia incepand cu data de 1 octombrie daca acestia candideaza la alegerile din 30 noiembrie. Este vorba despre prefecti sau subprefecti, a declarat Mihai Elvadeanu, subprefect al judetului Botosani.

O luna in plus au functionarii publici, sefii de institutii, cei in cauza fiind nevoiti sa se autosuspende din functiile detinute incepand cu data de 1 noiembrie.

Deocamdata, o singura persoana se afla in aceasta situatie, este vorba despre directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Gabriel Oprisanu, a precizat Elvadeanu.

Pe perioada suspendarii, candidatii isi desfasoara campania electorala, avand posibilitatea ca, dupa desfasurarea alegerilor, in cazul unui esec politic, sa se intoarca pe vechiul post, completeaza subprefectul.

Oprisanu mai beneficiaza de inca o luna la conducerea ASP doar datorita unei Ordonante de Urgenta adoptata la sfarsitul lunii august, act normativ care ii scoate pe directorii serviciilor publice ale ministerelor (in speta ASP) de sub incidenta Legii 35 (Legea 35 prevedea, pana la finele lui august, ca sunt obligati sa demisioneze cu 60 de zile inainte de alegeri prefectii, subprefectii si conducatorii serviciilor publice ale ministerelor si ale celorlalte autoritati guvernamentale, deconcentrate în aceste unitati administrativ-teritoriale).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
785

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
211

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...