Seful Apa Grup cere scuze botosanenilor pentru disconfortul creat in trafic!

Seful Apa Grup cere scuze botosanenilor pentru disconfortul creat in trafic!

 MARICEL GEORGESCU  

Lucrările din acest an pe programul ISPA, derulat de Apa Grup Botoşani, vor mai dura cel mult 5 săptămâni. Forurile de decizie au hotărât ca începând cu 18 decembrie să se închidă toate şantierele din municipiul Botoşani, din cadrul proiectului, să se refacă zonele asfaltate sparte, totodată astupându-se orice şanţ aflat la acea dată în lucru.

În acelaşi timp, lucrările efectuate nu vor rămâne nesupravegheate, o echipă condusă de un reprezentant al Hidroconstrucţia Bucureşti urmând să asigure şi ulterior datei de 18 decembrie, legătura cu autorităţile locale.

Datele de contact ale acestei echipe de permanenţă vor fi comunicate celor interesaţi, astfel încât dacă se va ivi vreo problemă în locurile unde s-au executat săpături, să se poată interveni.

"Ne cerem scuze tuturor botoşănenilor de disconfortul creat pe alocuri prin lucrările ce au condus la sugrumarea traficului rutier. Îi asigurăm, însă, că în fiecare zi avem grijă ca acest disconfort să fie cât mai mic. Îi rog pe consumatorii noştri să ţină cont că un an şi ceva suportăm cu toţii problemele create de şantiere, însă multe decenii după aceea vom avea o apă mai curată şi fără întreruperi în alimentare", a explicat Maricel Georgescu, directorul general al Apa Grup, precizând că, tocmai pentru minimizarea disconfortului, pământul din şanţuri este scos şi transportat în altă locaţie pe parcursul montării conductelor.

Toate lucrările ce interferează cu infrastructura rutieră sunt aprobate de Serviciul Poliţiei Rutiere şi Primăria Botoşani, astfel încât echipajele care dirijează circulaţia au autoritate deplină în ceea ce fac.

În prezent sunt patru astfel de zone problematice. În zona gării Hidroconstrucţia a finalizat lucrările cu un avans de două săptămâni iar firma Conrec a asfaltat ieri ultimii 10 metri de carosabil, intervenţiile rămase fiind doar pentru sistematizarea executată de viitorul supermarket. Pe Sucevei traficul este afectat de o subtraversare care va permite reluarea circulaţiei în condiţii normale în maxim o zi. Conform celor stabilite se va lucra şi noaptea pentru scurtarea intervenţiilor.

Lucrările de pe George Enescu şi Calea Naţională (din zona industrială) sunt, însă de durată, traficul urmând să revină la normal în minim două săptămâni.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...