Seful ANL: Ce ii impiedica pe dezvoltatori sa construiasca mai ieftin

Seful ANL: Ce ii impiedica pe dezvoltatori sa construiasca mai ieftin
Seful Agentiei Nationale pentru Locuinte, Cosmin Ilina, considera ca multi dintre dezvoltatorii imobiliari dau dovada de lipsa de profesionalism si de lacomie, intrucat construiesc la preturi peste nivelul pietei sau refuza sa vanda la preturi mai mici.

"Cine vrea sa isi continue afacerea, fara sa mai vada in fata ochilor numai euro, vinde zece unitati la pretul pietei sau mai mic, ca sa isi asigure un cash-flow care sa ii permita sa mearga mai departe. Multi nu vand. Stau asa cu ele si asteapta pana vine banca.

Ei sunt obligati prin contractul de creditare ca pana la o anumita data sa construiasca un numar de apartamente pe care sa le vanda la un pret prestabilit. Daca te-ai nenorocit, trebuie sa iti asumi si efectele", a declarat Cosmin Ilina pentru Capital.

El a explicat si de unde rezulta diferentele mari de cost intre locuintele construite de ANL si cele ridicate de privati.

"Nu vreau sa fac comparatie intre stat si privat, pentru ca fiecare are obiective diferite. Dar ce ii impiedica pe privati sa construiasca la acelasi nivel de calitate si sa ajunga la pretul la care pot sa vanda? Noi incercam sa limitam costurile, pentru ca noi nu promovam locuinte de lux. Sunt locuinte decente, cu o suprafata conform normativelor.

Diferenta de calitate poate fi facuta aproape exclusiv la nivel de finisaje. Dupa care vine terenul. Constructia ANL se face pe un teren pus la dispozitie gratuit si concesionat de primarie, iar dezvoltatorul plateste 300 euro/mp", a spus seful ANL.

Pretul de constructie la locuintele dezvoltate de ANL este intre 280 si 300 euro/mp, pretul de vanzare fiind de 411 euro/mp. Costul mediu al locuintelor ridicate de dezvoltatorii privati in Bucuresti este in acest moment de 1.500 euro/mp.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
17

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
58

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
270

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...