Seful ANAF anunta concedieri la Fisc!

Seful ANAF anunta concedieri la Fisc!

 SORIN BLEJNAR  

Sorin Blejnar, directorul ANAF, a declarat miercuri că în perioada următoare se va trece la reorganizatrea Fiscului, iar 30 la sută dintre administraţiile financiare vor dispărea.

Astfel, Blejnar a declarat că vor fi înfiinţate 8 administraţii regionale şi 41 de administraţii judeţene, cu specificaţia că cele 41 de administraţii judeţene nu vor avea personalitate juridică, aceste subordonându-se administraţiilor regionale, scrie dcnews.ro.

Blejnar spune că această măsură va fi operaţională până la sfârşitul anului 2012. De asemenea, şeful ANAF nu a specificat câţi salariaţi vor fi disponibilizaţi în urma acestor măsuri.

"ANAF va intra în restucturare dar şi realocare. Mutăm unde e nevoie, reducem personalul de la ghişee pentru că mergem pe varianta online a declaraţiilor. Dacă vom aplica un sistem integrat 20% ar trebui redirecţionat spre sectorul privat. Din 30.000, cam 20%", a declarat Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Finanţelor.

"Nu ştiu dacă suntem mulţi sau puţini, cred însă că nu suntem bine repartizaţi, adică suntem foarte puţini pe inspecţie fiscală şi foarte mulţi pe evidenţă plătitori. Avem prea multe administraţii fiscale în ţară. Parte din personal va fi redirecţionat pe domeniile sensibile, pe control, inspecţie, iar o parte vor pleca acasă. În etapa a doua şi a treia va trebui să se ajungă la o regionalizare. Vom avea 8 administraţii regionale şi 41de administraţii judeţene", a declarat Sorin Blejnar, şeful ANAF.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
285

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
109

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
750

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...