Şefii structurilor MAI, băgaţi în şedinţă!

Şefii tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivel local, alături de prefectul Costică Macaleţi, au fost convocaţi, joi, la o videoconferinţă susţinută de vicepremierul Gabriel Oprea.

Acesta le-a cerut poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor şi poliţiştilor de frontieră mobilizare maximă de sărbători, anunţând că atât pe perioada sărbătorilor pascale, dar şi în zilele premergătoare acestora, au fost sporite efectivele care vor acţiona în stradă.

“Acestea sunt momentele care fac diferenţa între militari, funcţionarii cu statut special şi alţi lucrători din sistemul public. De aceea, este normal să ne batem în sensul bun al cuvântului pentru angajaţii din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale să le fie respectate toate drepturile. Pentru că aceşti oameni muncesc şi îşi fac datoria aşa cum se cuvine 24 de ore şi 24 şi şapte zile din şapte, indiferent că este sâmbătă, duminică sau sărbători legale. Îi asigur pe români că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne am luat toate măsurile preventive pentru ca aceste sărbători să fie liniştite", a transmis vicepremierul Gabriel Oprea.

La rândul său, prefectul Costică Macaleţi a cerut graficele cu persoanele care sunt de serviciu ]n această perioadă la instituţiile din cadrul MAI, dar şi la cele cu atribuţii de control, respectiv Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta