Sefii judetului, parlamentari, oameni de afaceri dezbat alaturi de ministrul Blaga problemele economice ale Botosanilor!

Sefii judetului, parlamentari, oameni de afaceri dezbat alaturi de ministrul Blaga problemele economice ale Botosanilor!
La aceasta ora continua, la Hotelul Best Western Rapsodia din Botosani, conferinta cu tema "Cum dezvoltam economic zona de Nord-Est a Romaniei", la care participa si ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga.

Evenimentul este organizat de Ziarul Financiar, Grupul Turism Moldova, impreuna cu Somaco Grup Prefabricate.

La conferinta participa si primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, alaturi de prefectul judetului, Cristian Roman, presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, dar si viceprimarii municipiului, vicepresedintii CJ, deputati, senatori, oameni de afaceri, directori de institutii deconcentrate, primari si viceprimari din judet.

Ministrul Vasile Blaga a prezentat perspectiva guvernului in ceea ce priveste dezvoltarea acestei zone si care sunt posibilitatile de atragere a fondurilor europene.

"In cadrul conferintei vor fi luate in discutie problemele acestei zone: modalitatile de crestere economica, care sunt sursele de finantare, ce trebuie sa faca autoritatile si antreprenori locali, cum trebuie atrasi investitori straini, cum pot fi accesate fondurile europene - astfel incat in urmatorul deceniu zona de Nord–Est a tarii sa creasca exponential ca sa recupereze decalajul economic fata de celelalte regiuni si sa devina un centru logistic al companiilor multinationale pentru investitiile in fostele state sovietice", a precizat Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
280

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
296

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1239

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...