Sefii de institutii ar putea fi sanctionati pentru steagurile zdrentuite, iar elevii vor participa la ore de educatie cetateneasca!

Sefii de institutii ar putea fi sanctionati pentru steagurile zdrentuite, iar elevii vor participa la ore de educatie cetateneasca!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Prefectul judetului Botosani s-a aratat nemultumit de atitudinea botosanenilor fata de simbolurile nationale, de la drapel la imn si alte insemne, astfel ca a decis sa infiinteze o comisie care va avea rolul de a verifica si chiar sanctiona abaterile comise de institutiile publice vizavi de aceste aspecte.

Cristian Roman spune ca a fost neplacut surprins sa vada steaguri zdrentuite sau elevi care nu stiu imnul Romaniei.

"Am participat la sfarsitul anului scolar la doua actiuni care mie mi s-au parut foarte bine organizate si foarte bine venite, in cadrul Galei Premiilor de Excelenta in Invatamant. La fiecare din cele doua evenimente s-a intonat imnul Romaniei. Nimeni aproape din asistenta, majoritatea erau copii, nu a intonat imnul national al Romaniei", a declarat prefectul Cristian Roman.

In consecinta, spune prefectul de Botosani, a purtat discutii cu inspectorul scolar general, in urma carora a decis ca sunt necesare mai multe masuri.

"Nu putem vorbi de sentimente ca patriotism, ca iubire de tara, fara sa avem respect fata de aceste valori simple, drapelul Romaniei, imnul national si stema. Am sa fac un apel la toate institutiile publice sa respecte legea. Am sa dau un termen inainte de a face primul pas, de o saptamana, ca toate institutiile publice sa o faca in respect pentru aceasta valoare, acest simbol national", a precizat Cristian Roman, care a anuntat ca va infiinta o comisie in acest sens. 

"Prin ordin al prefectului am sa infiintez o comisie, legea ma si obliga intr-un anumit fel, formata din reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean si din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, si macar in toate orasele din Botosani vom face verificari la toate institutiile publice. Legea prevede sanctiuni aspre, vorbeste si de infractiuni daca sunt savarasite intr-un anumit context. Fac intai un apel public, mi se pare o chestie de bun simt, dupa care vom trece la verificari, vom aplica intai avertismente, apoi amenzi care pot merge si pana la 5.000 de lei si se aplica conducatorului institutiei", a completat prefectul de Botosani.

Totodata, spune Cristian Roman, se va lucra la un protocol intre Institutia Prefectului si ISJ, in vederea implementarii unui program pilot cu ore optionale la clasele V-VIII.

"Ne gandim la o ora pe saptamana, ore de educatie cetateneasca, lectorii sa fie din institutii publice implicate. Dorim sa ii invatam pe copiii nostri despre Constitutia Romaniei, despre modul in care este organizat statul roman si despre puterile in statul roman, despre institutiile fundamentale ale statului si relatiile dintre acestea si evident despre simbolurile nationale. I-am cerut inspectorului general, pentru ca toti copiii invata imnul la orele de muzica, sa incercam sa le dam acest curaj sa cante cu mandrie imnul", a conchis prefectul de Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
698

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
153

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
140

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...