Şefii Consiliului Judeţean vor contract multianual pentru întreţinerea drumurilor judeţene

Şefii Consiliului Judeţean vor contract multianual pentru întreţinerea drumurilor judeţene
Şefii Consiliului Judeţean vor ca Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri să încheie un contract multianual pentru lucrări de întreţinere pe drumurile judeţene, contract care să aibă o valabilitate de doi ani.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, a precizat că în următoarele săptămâni va fi organizată o licitaţie, firma care va câştiga urmând a executa lucrări pe perioada sezonului cald.

“Acest contract va presupune tot ce înseamnă lucrări de întreţinere, în afară de plombări, marcaje, indicatoare, covoare asfaltice, tratamente, tot tipul de lucrări necesare ca drumurile să arate a drumuri. Am zis să mergem cu un contract pe doi ani, multianual, în aşa fel încât să nu mai rămânem în niciun an fără contract. În al doilea an de contract multianual să pregăteşti licitaţia pentru următorii doi ani. Dacă am fi mers pe patru ani analizele arătau că la un moment dat preţurile licitaţiilor pot să nu mai fie valabile şi trebuie să intru în nişte negocieri cu constructorii, ori o perioadă de doi ani este una în care şi preţurile se pot menţine fără a ajunge la negocieri sau cheltuieli suplimentare", a explicat Cristian Achiţei.

După data de 15 martie, când expiră contractul pentru iarnă, drumarii vor începe plombările pe tronsoanele unde au apărut gropi.

“S-au făcut revizii pe sectoare, ştim zonele, urmează să se dea drumul şi la licitaţia pentru contractul de vară, şi în acelaşi timp să încercăm să achiziţionăm nişte mixturi asfaltice să intrăm cu plombări sau cu refaceri pe drumurile pietruite până la încheierea unui contract",  a mai spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
93

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
120

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
184

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...