Sefa ISJ: Majoritatea cererilor de pretransfer au fost solutionate!

Sefa ISJ: Majoritatea cererilor de pretransfer au fost solutionate!
Majoritatea cererilor de pretransfer care au fost depuse la nivelul judetului Botosani au fost solutionate in favoarea cadrelor didactice, potrivit Mihaelei Hunca, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Dintre cele 170 de cadre didactice inscrise la etapa de pretransfer, consimtit intre unitatile de invatamant, 120 dintre acestea au fost rezolvate.

Potrivit sefei ISJ, 12 cadre didactice au cerut pretransferul prin schimb de posturi si toate cererile au fost rezolvate.

"Acolo unde au fost inscrise la pretransfer mai multe cadre didactice pe acelasi post numai unul a fost rezolvat. In aceasta etapa, vorbim de cadrele didactice titulare care au dorit sa isi schimbe unitatea de invatamant in care vor sa fie titulari, in general motivul prioritar fiind de apropiere de domiciliu. Permite anul acesta meotodoloiga si regleaza anumite defectiuni avute in mobilitatea personalului didactic", a declarat Mihaela Hunca.

Cadrele didactice ale caror cereri nu au primit un raspuns favorabil raman titulare pe posturile de pana acum.

Urmatoarea etapa ce se va desfasura in sistemul de invatamant in ceea ce priveste mobilitatea personalului didactic este titularizarea.

"Speram ca si in celelalte etape sa decurga normal activitatile de mobilitate a cadrelor didactice", a mai precizat sefa ISJ.

Sedinta publica pentru solutionarea cererilor de pretransfer a avut loc in data de 28 aprilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
84

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
161

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
45

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...