Şefa ISJ Botoşani, prezentă la semnarea Convenţiei Cadru de Parteneriat

În data de 20 mai 2014, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi preşedintele Asociaţiei Europene a Cadrelor Didactice (AEDE), Silvano Marseglia, au semnat Convenţia Cadru de Parteneriat.   La eveniment, au participat, de asemenea, secretarul general al AEDE, Jean-Claude Gonon, reprezentanţi ai secţiunii române – AEDER, reprezentanţi ai MEN, inspectori şcolari, directori, cadre didactice şi elevi.

În cadrul convenţiei, sunt prevăzute acţiuni care să contribuie la o mai bună cunoaştere a sistemelor educaţionale ale Uniunii Europene, la facilitarea schimbului de bune practici în educaţie şi la deschiderea către un dialog multicultural şi multilingvistic.

Aceste obiective sunt în acord cu Strategia europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice vor promova implementarea programelor educaţionale europene pentru formarea cadrelor didactice şi vor derula acţiuni comune de formare continuă a cadrelor didactice.

Având în vedere faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a fost singurul inspectorat şcolar partener în cadrul proiectului «European Literacy and Citizenship Education (ELICIT), alături de 15 organizaţii din 8 ţări europene, la eveniment a participat și o delegaţie condusă de inspectorul școlar general, Mihaela Huncă, şi Rodica Mighiu, inspector pentru proiecte educaţionale şi programe comunitare.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un colegiu de renume și o școală rurală din Botoșani, decorate de Klaus Iohannis de Ziua Educaţiei!

astăzi, 13:05

”Onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se...

Carmen, o mamă văduvă din Botoșani, are nevoie urgent de ajutor după operație! (Foto)

astăzi, 12:41

”O poate aduce cineva cu mașina de la spitalul din Iași sau o poate ajuta cineva cu bani pentru a căuta o mașină care să o aducă acasă?”, este mesajul transmis public de către pre...

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...