Șefa ISJ Botoșani: “Este interzis a se trece rezultatele în catalog la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a”

    Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, atenționează cadrele didactice că notele de la evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu se trec în catalog și nici nu se fac publice.

 Evaluările care se fac în premieră anul acesta la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor derula între 28 şi 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, între 2 şi 4 iunie pentru cei din clasa a II-a şi în 5 - 6 iunie pentru elevii de a VI-a.

În 28 mai va avea loc proba la Limba română, în 29 mai - Matematică şi în 30 mai - Limba maternă la clasa a IV-a.

 Evaluarea la clasa a II-a începe în 2 iunie cu proba de Limba română (scris şi citit), continuă pe 3 iunie cu Limba maternă (scris şi citit) şi se încheie pe 4 iunie cu proba de Matematică.

Elevii care termină clasa a VI-a vor fi evaluaţi la Limbă şi comunicare, în 5 iunie, şi la Matematică şi Ştiinţe ale naturii, în 6 iunie.

Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a.

“Aceste evaluări constituie un alt tip de examene. Subiectele se derulează pe mai multe pagini, examenul este de nivel mediu. Rezultatele evaluărilor nu se trec în catalog, ele se trec doar în portofoliul elevului și de asemenea rezultatele nu vor fi publice pentru că de fapt ne interesează să evaluăm sistemul să vedem exact pe anumite competențe cum stăm. Este interzis a se trece aceste rezultate în catalog. Nu se vrea decât o evaluare în funcție de niște obiective naționale, să vedem exact cum stăm în funcție de ceea ce se întâmplă la nivel național și unde sunt golurile ca profesorul să poată interveni la timp, nu să așteptăm evaluarea de la clasa a VIII-a", a spus Mihaela Huncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...