Sefa ISJ, acuzata de Tabuleac ca a votat impotriva unui amendament care privea si situatia liceului din Sendriceni!

Sefa ISJ, acuzata de Tabuleac ca a votat impotriva unui amendament care privea si situatia liceului din Sendriceni!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Gestul lui Mihai Tabuleac de joi, cand in cadrul sedintei de CJ a determinat nealocarea sumei de 600.000 de lei din bugetul sectorului de asistenta sociala, in valoare totala de 73 milioane de lei, pentru sustinerea activitatilor sportive, culturale si educationale, nu a ramas fara urmari, consilierii PD-L refuzand sa voteze, in contrapartida, propunerea presedintelui Consiliului Judetean de suplimentare a fondului de rezerva, de la 1,5 milioane la 2 milioane de lei, o parte din acesti bani fiind prevazuti pentru Grupul Scolar Sendriceni, unde se inregistreaza o situatie grava din cauza datoriilor acumulate.

Tabuleac spune ca a fost surprins de atitudinea Adei Macovei care, chiar daca luni de zile a pledat pentru sprijinirea unitatii scolare de la Sendriceni, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean din 4 martie, sefa ISJ a votat impotriva amendamentului propus de Tabuleac.

"Cel mai tare m-a deranjat ca in plenul sedintei de ieri colegii mei nu au sustinut un amendament pe care l-am formulat si care urmareste sa formuleze o serie de probleme speciale, cum ar fi situatia de la Liceul Sendriceni, acolo unde ISJ nu a reusit sa rezolve problema, nici primaria locala, si ce ne-a surprins a fost ca inspectorul general a votat impotriva, si este si coleg de-al meu si cel care a incercat sa rezolve problema si nu a reusit. Chiar nu mai inteleg nimic. Daca nu sunt sprijinit, macar sa nu fiu incurcat", a declarat vineri Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani.

Totodata, Tabuleac a explicat respingerea amendamentului propus de PD-L prin faptul ca acesta presupunea alocarea unor sume de bani in zona privata.

"Le-am explicat nu numai ca nu sunt bani destui incat sa dam si la sport, dar legea imi interzice sa fac lucrul acesta, pentru ca dau bani in zona privata, zona ce are si alte surse de finantare", a conchis Tabuleac.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
485

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
155

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
427

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...