Sef nou la Administratia Penitenciarelor

Sef nou la Administratia Penitenciarelor
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, vineri, intr-o declaratie de presa, cateva decizii luate in contextul revoltelor din penitenciare care continua de mai multe zile.

Ministrul a avut o videoconferinta cu conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si cu directorii de penitenciare de la nivelul tarii, in care a anuntat oficial faptul ca actualul director general al ANP, Catalin Bejan, a decis sa se pensioneze de la 1 august.

Raluca Pruna a precizat ca interimatul functiei va fi preluat de la 1 august de Marius Vulpe, actualul director al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi.

"E seful penitenciarului de la Iasi din 2006, a ajuns director de penitenciar in urma unui concurs, il cunosc din vizitele pe care le-am facut in penitenciare de la preluarea mandatului (...) Experienta manageriala pe care o are si siguranta pe post pe care o are il vor ajuta sa fie un bun manager", s-a aratat convinsa Raluca Pruna.

Totodata, aceasta a dezvaluit ca dintre cei 3 adjuncti ai directorului general al ANP, 2 sunt de mai mult timp in "concediu medical prelungit".

"Cineva din ianuarie, o alta persoana din mai. In realitate, eu ca ministru am lucrat in mod nemijlocit cu dl Bejan si cu Dan Halchin. (...) De la 1 august i-am spus dl Vulpe ca are libertatea si responsabilitatea de a desemna, cu caracter temporar, pentru a inlocui colegii care sunt in concediu prelungit, o echipa de doi adjuncti si cu dl Halchin, care si-a asumat functia din decembrie, si sa constituim o echipa completa", a mai spus ministrul Justitiei.

De asemenea, Raluca Pruna a anuntat constituirea unui grup de lucru, un "task force", format din 5 directori de penitenciare care "au rezultate statistice masurabile si constatabile, cum ar fi accesul la munca".

"Nu sunt in masura sa va spun acum cine vor fi, grupul va conlucra cu conducerea formala a ANP. Am cerut conducerii ANP ca de la 1 august sa imi raporteze nemijlocit despre progresele facute, astfel incat, inainte de a propune un pachet de masuri legislative pentru sesiunea parlamentara de toamna, sa putem sa luam un set de masuri administrative care sa generereze un efect imediat pentru viata de zi cu zi a celor din penitenciare.

Nu e nevoie de masuri legislative pentru a umbla la norma de hrana, la accesul la bunuri de consum uzual", a declarat Raluca Pruna.

Totodata, ministrul Justitiei a anuntat ca saptamana viitoare va lansa in consultare publica solutiile pe care le are in vedere pentru problemele din penitenciare, astfel incat sa se permita adoptarea rapida a unui pachet de legi de catre Parlament. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
219

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
59

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
123

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...