Sediul UDMR din Capitală a fost spart în această dimineaţă!

UDMR consideră că sediul din Bucuresti al formaÅ£iunii a fost spart din motive de ordin politic, deoarece hoÅ£ii nu au luat decât un steag al Uniunii.

Potrivit unui comunicat de presă de astăzi al UDMR, persoane necunoscute au păstruns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în sediul UDMR din strada Avram Iancu din Capitală, însă nu au furat decât un steag al formaÅ£iunii care era arborat în curtea clădirii.

"FăptaÅŸii au păstruns în clădire printr-o fereastră, au intrat într-un birou, unde au răscolit lucrurile ÅŸi actele ÅŸi au dus steagul UDMR, arborat în curtea sediului. Potrivit angajaÅ£ilor Cabinetului PreÅŸedintelui sosiÅ£i la faÅ£a locului, nu a fost luat nimic din sediu, prin urmare făptaÅŸii nu au avut drept scop tâlhăria: în opinia angajaÅ£ilor, chiar ÅŸi luarea drapelului arată că în spatele faptei se ascund motive police", se arată în documentul menÅ£ionat.

 

PaÅŸii făcuÅ£i în obÅ£inerea autonomiei Å¢inutului Secuiesc stârnesc controverse la BucureÅŸti. În emisiunea Zona de Impact de la Realitatea TV, Corina Drăgotescu a pus faţă în faţă susÅ£inătorii ÅŸi criticii vehemenÅ£i ai autonomiei teritoriale.

Szasz Jeno, preÅŸedinte PCM, a explicat: "Putem garanta cetăţenilor din secuime, că nu se vor mai aduce români. Noi trăim într-un stat hipercentralizat, harta, sistemul administrativ sunt moÅŸtenite de la CeauÅŸescu, avem nevoie de o autonomie autentică. Nu vrem să ajungem la soarta comunităţii evreieÅŸti, care au fost vânduÅ£i de CeauÅŸescu".

Adrian Păunescu a fost însă de o cu totul altă părere: "Asta înseamnă că ei sunt extrem, extrem de obraznici, iar statul extrem de slab. Li se bagă în cap că ar fi mai bine pentru ei dacă ar face parte dintr-o enclavă. De fapt, înseamnă o spargere a Ardealului.

Realitatea.net
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...