Sedinţele de Consiliu Judeţean ar putea fi ţinute la mănăstire! Cum comentezi?

Sedinţele de Consiliu Judeţean ar putea fi ţinute la mănăstire! Cum comentezi?
Stareţul mănăstirii Coşula, din judeţul Botoşani, vrea ca măcar o parte din şedinţele de Consiliu Judeţean să aibă loc în complexul monahal pe care-l păstoreşte. Deciziile aleşilor ar benefica de binecuvântarea bisericii, fiind prevenite duelurile politice.

La Botoşani, şedinţele de Consiliu Judeţean sau cel puţin o parte dintre acestea ar putea fi organizate în incinta unei mănăstiri, cu binecuvântarea arhiereilor. Locul ales este Mănăstirea Coşula, un aşezământ monahal de secol XVI, cu o mare valoare culturală, inclusă în patrimoniul naţional ca monument istoric.

Aleşii judeţeni ar urma să ia decizii cel mai probabil în casa egumenească, aflată la fel ca şi restul complexului monahal în plin proces de reabilitare din fonduri europene, dar şi cu o contribuţie substanţială de la bugetul judeţului.

Ideea de a fi organizate şedinţe ale forului legislativ judeţean la mănăstire aparţine stareţului complexului monahal Coşula, părintele Calinic Chervase. Acesta i-a propus preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, în prezenţa consilierilor, în cadrul unei vizite organizate la Coşula, ca măcar o parte a şedinţelor de consiliu judeţean să aibă loc în clădirea proaspăt renovată a mănăstirii, după finalizarea lucrărilor în luna noiembrie.

A fost o propunere pe care i-am făcut-o preşedintelui Consiliului Judeţean, ca pe viitor să se gândească dacă s-ar putea organiza şedinţele la noi. În orice caz trebuie să cer aprobarea mitropolitului şi să se decidă şi dumnealor, a precizat Calinic Chervase, stareţul Mănăstirii Coşula.

Şeful judeţului i-a răspuns stareţului că va lua în considerare propunerea, fără să facă comentarii suplimentare. La mănăstire, şedinţele vor beneficia de binecuvântare şi se speră ca măcar în lăcaşul sfânt consilierii să lase la o parte certurile politice.

Propunerea stareţului a stârnit reacţii aprinse în rândul consilierilor judeţeni din Botoşani. Mulţi dintre aleşi s-au declarat încântaţi şi spun că mănăstirea este un loc binecuvântat unde ar putea lua cele mai bune decizii.

Mănăstirea reabilitată este superbă. Este o perlă a Botoşaniului şi sunt chiar mulţumit de felul în care arată. Este o idee bună să se organizeze şedinţele acolo, măcar din când în când. Este bine ca şi consilierii să mai fie scoşi la aer. Ştiu că părintele stareţ i-a propus preşedintelui acest lucru. Poate la mănăstire se vor lua decizii cu mai mult simţ de răspunde. Cred că este o idee chiar bună", spune Mircea Costea, consilier judeţean la Botoşani.

Sunt însă şi aleşi locali care nu văd cu ochi buni, excursiile la mănăstire.

Trebuie să fim totuşi decenţi. De ce să fie organizate şedinţele la mănăstire? Să facem Sfânta Cruce la începutul lucărilor? Păi avem palat administrativ, în centrul municipiului Botoşani. Trebuie să participe directori au structurilor deconcentrate, directori din cadrul departamentelor Consiliului Judeţean pentru lămuriri, completări, rapoarte de specialitate. De asemenea, sunt întâlniri cu ISU sau comitete pentru situaţii de urgenţă. Ce facem, ducem toţi aceşti oameni la mănăstire? Eu zic că ar trebuie să fim decenţi, spune consilierul judeţean Dorin Ciuştea.

Deocamdată, decizia de a organiza şedinţe de consiliu judeţean la mănăstire este amânată până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, programată în luna noiembrie.

sursa: adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
23

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
33

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
74

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...