Ședință festivă cu prilejul Zilelor Eminescu. Laureatul Premiului Național de Poezie, cetățean de onoare al municipiului-FOTO

Consilierii locali s-au întrunit, vineri, în ședință festivă pentru a acorda titlul de cetățean de onoare al Municipiului Botoșani laureatului Premiului Național de Poezie “Mihai Eminescu" pentru Opera Omnia, pe anul 2015.

Pe lângă aleșii locali, la ședință au participat și prefectul Costică Macaleți, subprefectul Elena Coșman, parlamentari, Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor și președintele juriului, poeți din toată țara, dar și șefi de instituții.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a urat bun venit oaspeților și a vorbit despre importanța acestor zile, mai ales pentru Botoșani.

“Mă bucur să vă avem din nou oaspeți, mă bucur că sunteți din nou prezenți, alături de noi, la acest eveniment devenit tradițe. Vreau să mulțumesc celor care fac posibilă organizarea și continuarea acestui eveniment, o tradiție de peste 20 de ani aici, la Botoșani, Consiliului Județean, partenerilor implicați, dar în primul rând Fundației Hyperion și domnului Gellu Dorian. În aceste zile se organizează o serie de evenimente și vă invităm să participați, să fiți alături de noi, să aducem cinstea și onoarea cuvenită poetului național. Este ziua cea mai importantă pentru cultura română, fiind declarată și Ziua Culturii Naționale. Ne face onoare și bucurie că se sărbătorește la Botoșani pe 15 ianuarie, în fiecare an, atunci când ne amintim cu drag  de nașterea poetului național Mihai Eminescu. Pentru câteva zile orașul se schimbă și cred că un alt aer se poate simți aici la Botoșani, mult mai spiritualizat", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

După discursul primarului și al invitaților, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare laureatului Premiului Național de Poezie, ce va fi anunțat în cadrul Galei care va începe de la ora 17.00, la Hotelul Rapsodia.

Nominalizaţii pentru Opera Omnia, pentru anul 2015, sunt poeţii Marta Petreu, Liviu Ioan Stoiciu, Gheorghe Grigurcu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Nichita Danilov şi Ovidiu Genaru.

Laureatul Premiului Naţional de Poezie va primi un premiu în valoare de 25.000 de lei. 















 

 

Spune-ne opinia ta