Şedinţa extraordinară pentru schimbarea viceprimarului liberal nu s-a ţinut. Consilierii opoziţiei au absentat

Consilierii locali ai opoziţiei au părăsit sala de şedinţe şi nu participă la cea de-a doua şedinţă extraordinară, care are pe ordinea de zi proiectul de hotarare privind schimbarea din functie a viceprimarului Catalina Lupascu şi un proiect de hotarare privind o rectificare bugetara.

La şedinţă au rămas consilierii locali ai PSD, Gheorghe Ursuleanu de la PP-DD, Paul Onişa, de la PC şi Gheorghe Iavorenciuc, care este preşedinte de şedinţă.

“43% dintre comnsilieri sunt prezenţi. Nu există cvorum", a spus Gheorghe Iavoreniuc.

Primarul Ovidiu Portariuc a făcut un apel la consilierii opoziţiei să revină în sala de şedinţe, pentru că trebuie aprobate proiecte foarte importante pentru comunitatea locală.

“Poate totusi colegii nostri consilieri din opozitie, dupa victorie, se vor gandi totusi si la cetatenii Botosaniulu. Am inteles ca sunt fericiti ca in sfarsit au un reprezentat cu care sper sa putem colabora, dar lasand la o parte disputa politica vorbim de doua proiecte extrem de importante pentru Botosani si extrem de intarziate. Este vorba de rectificarea bugetara, de banii pe care nu ii putem aloca pentru reparatii pentru scoli si licee. Nu as vrea sa va treziti cu parintii care au venit la mine in audienta. Sa mai asteptam 5 minute si sa ii asteptam pentru ca ordinea de zi contine proiecte foarte importante. Un alt proiect se referă la eficienţa energetică şi suntem într-o întârziere cu strategia de eficienţă energetică", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

După intervenţia edilului, Gheorghe Iavorenciuc a spus că din punctul său de vedere şedinţa este încheiată, atâta timp cât nu este cvorum şi a plecat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...