Ședința de Consiliu Local, amânată! "Interesele domnului primar sunt pur meschine", susține viceprimarul Lupașcu

Ședința de Consiliu Local, amânată! "Interesele domnului primar sunt pur meschine", susține viceprimarul Lupașcu
Viceprimarul Cătălina Lupașcu este extrem de revoltat că primarul Ovidiu Portariuc a decis amânarea ședinței ordinare de Consiliu Local de luna aceasta, stabilită inițial pentru ziua de 28 august.

Edilul susține că, deși primarul a semnat dispoziția pentru convocarea ședinței de Consiliu Local, Portariuc a cerut vineri ca acest lucru să nu se mai întâmple, în lipsa acestei publicități nemaiputând avea loc ședința ordinară.

Cătălina Lupașcu susține că primarul nu are niciun argument pentru această decizie, arâtând astfel dezinteresul său față de municipiul Botoșani.

"Se pare că domnul primar Ovidiu Portariuc, social-democrat de altfel, nu are nicio treabă cu democrația ci dovedește pe zi ce trece că se crede stăpân peste Consiliul Local și peste municipiul Botoșani astfel încât își permite ca deși s-a parcurs procedura privitoare la convocarea ședinței ordinare pentru luna august în data de 28, deși ordinea de zi a fost semnată de domnia sa, printr-un telefon dat a cerut oprirea acestui demers. Așadar, prin decizia domnului Portariuc, pe care nu o argumeneaztă în niciun fel s-a oprit în a se mai desfășura ședința de Consiliu Local. Atâta timp cât nu a fost publicată vineri ordinea de zi este foarte clar că s-a dorit amânarea acestei ședințe. Mi-aș dori ca domnul Ovidiu Portariuc, în afară de faptul că nu face altceva decât să calce în picioare tot ce înseamnă democrație să aducă și argumente pertinente privitoare la decizia domniei sale", a declarat viceprimarul Cătălina Lupașcu.

Pe ordinea de zi care a fost transmisă spre publicare și nu a fost trecut și proiectul de hotărâre privind înlocuirea din Consiliul Local a lui Marius Cristescu, ca urmare a demisiei acestuia, deși, spune viceprimarul, acest proiect putea fi trecut pe o notă anexă.

"Poate va aduce argumente pertinente, că dacă va aduce argumente de genul înlocuirii domnului Cristescu, în Consiliul Local, stabilirea majorității, îi transmit că am obosit să ne jucăm în Consiliul Local de-a majoritatea și îl rog pe domnul primar să se ocupe de administrație, de proiectele pentru municipiul Botoșani. Are un singur interes. Înlocuirea domnului Marius Cristescu. Să vină cu forță dacă are această forță și mă refer la forța unui primar nu a unui bărbat, nu să demonstreze încă o dată că interesele sale sunt pur meschine și nu îl interesează cu absolut nimic ceea ce înseamnă municipiul Botoșani", a precizat Lupașcu.

Aceasta a spus că pe ordinea de zi a ședinței din 28 august erau și două proiecte foarte importante privind majorarea cuantumului burselor de studiu, sociale și de performanță acordate în învățământul preuniversitar din municipiul Botoșani și un proiect privind o rectificare bugetară.

"Pe domnul primar nu îl interesează la ora actuală cele două proiecte", a conchis viceprimarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
46

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
232

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
112

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...