Secţiile de votare s-au deschis!

Secţiile de votare s-au deschis!
Secţiile de votare pentru alegerea senatorilor si deputaţilor s-au deschis la ora 07.00, iar scrutinul electoral se va încheia la ora 21.00.

La nivelul judeţului Botoşani sunt 420 de secţii de votare, dintre care 85 sunt în municipiul Botoşani.

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean, pana acum nu au fost semnalate probleme.

În judeţul Botoşani sunt nouă colegii parlamentare, sase de deputaţi şi trei de senatori.

Astăzi sunt aşteptaţi la urne cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, până în ziua alegerilor inclusiv. Nu au dreptul de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă.

Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi la un singur vot pentru Senat. Fiecare alegător îşi exprimă votul personal, potrivit prevederilor legale.

Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul, pe baza actului de identitate.

Nu vor exista secţii speciale, ceea ce înseamnă că persoanele care nu se vor afla în ziua votului în localitatea de domiciliu nu-şi vor putea exercita dreptul de vot în altă parte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
60

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
134

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
133

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...