Secretele companiilor celebre

Secretele companiilor celebre

   bloombiz.ro

La inceputul saptamanii, reteta secreta a bauturii Coca Cola a facut inconjurul lumii. Dupa acest incident, companiile din toata lumea au inceput sa acorde mai multa atentie protejarii secretelor comerciale care, odata dezvaluite, le-ar putea provoca pierderi importante.

Iata cateva dintre informatiile valoroase pe care companiile vor sa le tina in intuneric, potrivit Discovery News.


Reteta KFC



Reteta cu cele de 11 ierburi folosite la produsele de pui KFC scrisa de colonelul Sanders, fondatorul KFC, este tinuta intr-un seif in sediul KFC din Louisville. Numai doi directori stiu reteta secreta, iar un al treilea cunoaste combinatia seifului.

Sosul McDonald’s



Sosul tinut secret de McDonald’s a dus la aparitia multor teorii cu privire la ingredientele pe care le contine. In 2004, reprezentanti ai lantului de fast-food au recunoscut ca au pierdut reteta originala, dupa ce sosul a fost modificat, pentru a taia din costuri. Ulterior, au recuperat reteta de la un furnizor vechi, care a produs in trecut sosul original.

Algoritmul Google



Google este cel mai folosit motor de cautare online, in mare parte, multumita unui secret bine pastrat. Algoritmul de cautare folosit de Google la fiecare interogare este cheia succesului.
Spre deosebire de retetele secrete ale altor companii, algoritmul este modificat frecvent si adus la zi cu trendul tehnologic. In urma cu cateva saptamani, Google a acuzat Microsoft ca ar fi incercat sa copieze felul de a afisa rezultate ale cautarii, pentru Bing. Oficialii Microsoft au raspuns ca nu copiau informatii, ci studiau comportamentul utilizatorilor, pentru a-si imbunatati serviciile.

iPhone 5



Desi se vorbeste de ceva timp despre iPhone 5, nu exista pana acum un om din afara companiei Apple care sa-l fi vazut. Insasi existenta noului model este la nivel de zvon, acum. Apple este cunoscuta pentru strictetea cu care protejeaza informatiile referitoare la viitoarele lansari.

Firmele de software antivirus



Cu multimea de amenintari prezente pe Internet, companiile de securitate precum Symantec, McAfee, Kaspersky Lab trebuie sa se asigure ca datele interne sunt ferite de ochii oamenilor din afara. Acestea nu isi publica codurile nu numai pentru a nu oferi concurentei posibilitatea de a le prelua ci si pentru a nu-i pune in garda pe ciber-infractori.

Software financiar



O parte a importanta a industriei financiare este reprezentata de software-urile de trading care contine algoritmuri pentru decizii rapide, calcularea riscului, sincronizare, pret si alte conditii ale pietelor. Mici schimbari in piata pot genera profituri uriase celor care stiu sa profite de ele, din timp. Aceasta practica este cunsoscuta sub numele de trading algoritmic. Firmele de trading vor sa pastreze aceste tehnologii cat mai departe de ochii concurentilor. Anul trecut, un programator a primit 15 ani de inchisoare pentru ca a incercat sa fure o parte din codul folosit de Goldman Sachs.

Secretele armatei



Tehnologia militara contine cele mai bine pazite secrete. Nu numai ca producatorii concureaza  intre ei pentru a crea avioane "invizibile", vehicule armate, arme de ultima ora, dar si tarile intre ele se afla intr-o competitie pentru a-si asigura avantajul militar. Desi toate celelalte secrete sunt importante pentru companiile lor, pierderea celor militare poate conduce la victime omenesti.


Sursa: bloombiz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni sancționați pentru continuarea propagandei electorale!

Saturday, 23 November 2024

Cei peste 1.300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră s-au asigurat că materialele necesare votării au ajuns în siguranță la secțiile de votare și au încep...

13 candidați: România își alege al cincilea președinte de după 1989!

Saturday, 23 November 2024

România își alege cel de-al cincilea președinte de după 1989, după Ion Iliescu (trei mandate), Emil Constantinescu, Traian Băsescu (două mandate) și Klaus Iohannis (două mandate). ...

Pedepsit să muncească la Muzeul din Botoșani după ce a fost condamnat pentru deținere de droguri de mare risc!

Saturday, 23 November 2024

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Costel Vlăduț I. la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, pentru consum propr...