Secrete pe care medicul tau nu ti le-a spus niciodata. Cum isi trateaza medicii propriile afectiuni

Secrete pe care medicul tau nu ti le-a spus niciodata. Cum isi trateaza medicii propriile afectiuni
Medicii isi petrec cea mai mare parte a zile acordand consultatii si consiliind pacientii. Dar ce se intampla atunci cand ei insisi se imbolnavesc? Apeleaza la medicamentele pe care le recomanda bolnavilor sau la remedii naturiste? Iata cateva secrete pe care medicul tau nu ti le-a spus niciodata:

1. Migrena se trateaza cu apa

Dr. Andrew Dowson, medic la King College Hospital Londra a declarat: "Ma aflam intr-un autobuz cand am inceput sa am o migrena. Aveam o senzatie de rau, cu sensibilitate la lumina. Asa ca am coborat si am cumparat o sticla de apa. Am baut doi litri in cinci-zece minute, apoi am mers cateva mile pana la destinatie. Am descoperit ca un consum ridicat de lichide poate indeparta de multe ori un atac de migrena".

"Migrenele apar de multe ori dupa ce v-ati eliberat de stres sau din cauza schimbarilor in echilibrul din viata ta. Incercati sa aveti o viata echilibrata si asigurati-va ca nu sunteti deshidratat, infometat sau nedormit".

2. Durerile de spate trec daca stati suspendat de o usa

Brian Hammond, un osteopat si terapeut, spune: "Am avut primul meu atac de dureri de spate de la 25 de ani. Pentru a-mi usura durerea am frecat locul cu extract de tataneasa, despre care s-a demonstrat ca ajuta. Ma intind, de asemenea. Incercati masajul si compresele calde".

Specialistul mai are o solutie pentru tratarea durerilor de spate: "Atarnarea de o usa te ajuta sa intinzi coloana si amelioreaza mai multe probleme ale vertebrelor pentru ca scade presiunea din interiorul discului. Ai grija sa nu-ti ranesti umerii!"

3. Alergia la poleni tratata cu vaselina

Mike Markiewicz, medic pediatru consultant la Cromwell BUPA Hospital din Londra, spune: "Am suferit grav de febra fanului de la varsta de patru ani. Acum am 54. Folosesc vaselina, pe care o introduc in nari pentru a prinde polenul. De asemenea, am aspirat apa usor sarata. Ajuta, deoarece curata polenul".

"Exista multe antihistaminice Este foarte important sa gasesti unul care ti se potriveste, ceea ce inseamna sa incerci mai multe. Foarte important, spala-ti hainele in mod regulat pentru a scapa de polen."

4. Durerea de ureche tratata cu o sticla umpluta cu apa calda

Angela Chalmers, farmacist, spune: "Intotdeauana cand racesc am dureri de urechi. In astfel de cazuri iau o sticla cu apa calda, o acopar cu un prosop si-mi o pun pe fata. De asemenea, iau ibuprofen, cat mai repede, de trei ori pe zi. Daca incercati astea pentru cateva zile si nu a ajutat, ar trebui sa consultati un medic".

5. Tusea/raceala, prevenite daca mergi la culcare cu doua ore mai devreme decat de obicei

Dr. Graham Archard, medic de familie si purtator de cuvant al Royal College of GPs, spune: "Daca sunteti foarte obositi sunteti mai predispusi la o raceala. Atunci cand ma simt astfel, iar in jurul meu sunt multe persoane care tusesc, nu beau alcool si ma culc mai devreme cu doua ore, adica nu mai tarziu de 22.30", adaugand ca lipsa somnului slabeste sistemul imunitar.

"Una dintre problemele racelii este nasul infundat, iar atunci cand vi se intampla asta, nu poti dormi bine. De aceea este important sa va asigurati ca respirati in mod corespunzator, fie cu spray-uri nazale fie cu un comprimat decongestionant. Un efect secundar al acestor medicamente este ca te face somnoros".

6. Menopauza cere schimbarea stilului de viata

Dr. Marilyn Glenville, autorul volumului "Solutii natural pentru menopauza" si un nutritionist specializat in domeniul sanatatii femeilor, spune: "Am trei copii si am inceput pregatirea pentru menopauza dupa 45 de ani. Am facut acest lucru prin administrarea de multivitamine, minerale si remedii din plante. La mine a dat rezultat, nu am avut transpiratii nocturne sau bufeuri".

"De asemenea, incepand de la 45 de ani mananca mai multe fructe si legume, cereale integrale, naut, humus, supa de linte si lapte de soia".

7. Probleme de fertilitate

Ce poti face: Nu programa sexul.

Zita West, expert in fertilitate, spune: "Am 50 de ani si am ramas insarcinata la 26 si 29 de ani. Nu ma gandeam la asta. Poate dura un an pana sa ramai insarcinata. Nu programati sexul, puneti accent pe intimitate".

De asemenea, nu uitati de ingrijirea inainte de conceptie. Includeti in dieta, cu 3-4 luni inainte,  acidul folic, multivitaminele si mineralele, Omega 3. Copilul tau se va baza pe aceste rezerve nutritionale. Eliminati alimentele procesate si grasimile trans, care vor avea un impact negativ asupra fertilitatii. Daca obisnuiti sa fumati si sa beti, renuntati".


sanatate.bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
115

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
173

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
888

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...