Secretar de stat in Ministerul Educatiei, declarat INCOMPATIBIL

Secretar de stat in Ministerul Educatiei, declarat INCOMPATIBIL
Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Fedorca Stelian Victor, Secretar de stat, Ministerul Educatiei Nationale.

In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Fedorca Stelian Victor s-a aflat in stare de incompatibilitate, astfel:

1. in perioada 01.09.2007-25.04.2010, intrucat a detinut, simultan, atat functia publica de Director - consilier in cadrul Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, cat si functia de Director al Colegiului National "Mihai Eminescu", Bucuresti, incalcand, astfel, dispozitiile art. 94), alin. (1) si (2), lit. a) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

2. in perioada 16.05.2012 – 01.02.2013, intrucat a detinut, simultan, atat functia de Secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Director al Colegiului National "Mihai Eminescu", Bucuresti, dar si calitatea de comerciant in cadrul "Fedorca Stelian Victor PERSOANA FIZICA AUTORIZATA", incalcand, astfel, dispozitiile art. 84, alin. (1), lit. g) si alin. (2) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
264

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
91

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
503

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...