Secretar de stat: Cutremurele din Galati sunt unice in lume

Tudor Prisecaru, secretar de stat in ministerul Educatiei, crede ca tipologia seismelor din zona Galati nu a mai fost intalnita nicaieri in alta parte. "Cutremurele din Galati au un caracter unic in lume", a declarat Prisecaru pentru Antena 3.

"Una din putinele certitudini pe care le avem e ca nu se datoreaza instalatiilor de foraj din zona", a adaugat Prisecaru. "Exista contacte cu specialisti din Brazilia, unde s-a inregistrat un fenomen similar, dar nu intru totul la fel... Problema de aici are un caracter de unicat", a mai spus secretarul de stat Prisecaru.

Prisecaru a spus ca a mers la Galati pentru a verifica masuratorile pe care le fac specialistii Institutului pentru Fizica a Pamantului.

"Astazi se instaleaza echipamente suplimentare de monitorizare. Eu ma aflu aici pentru a verifica zonele in care au fost montate aparatele si daca ele au fost amplasate in zonele in care am stabilit, pentru ca saptamana aceasta vom avea probabil o alta intalnire la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si sa putem eventual sa analizam datele suplimentare si poate se va putea trage o concluzie, nu stim inca", a mai declarat secretarul de stat Prisecaru, arata Mediafax.

In ultimele doua saptamani, zona Galati a fost atinsa de aproximativ doua sute de cutremure de mica magnitudine. Cele mai mari doua cutremure au avut pana in 4 grade pe scara Richter. INFP a adus in zona localitatilor galatene Izvoarele, Slobozia Conachi si Negrea trei statii seismice portabile, pentru a localiza cu precizie unde se produc cutremurele, precum si echipamente care masoara deplasarea faliilor cu rezolutie de un milimetru.

Locuitorii celor trei comune pun declansarea fenomenului seismic pe seama inundatiilor din septembrie, care au afectat puternic zona.

Ipoteza a fost respinsa de specialisti care insa nu au gasit deocamdata o explicatie.

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...