Seceta crește prețul la pâine și covrigi. În 2020 se vor scumpi și aceste produse

Seceta crește prețul la pâine și covrigi. În 2020 se vor scumpi și aceste produse

Pâinea și covrigii s-ar putea scumpi în 2020 spun specialiștii din industrie. De vină este seceta, care anul acesta a lovit trei sferturi din țară.

Agricultorii se plâng că li se rup plugurile când vor să lucreze pământul, iar cei care au reușit să cultive se tem că plantele lor se vor usca pe câmp.

Cu greutate, un agricultor a reușit să cultive 15 mii de hectare cu grâu și rapiță. Plantele au răsărit cu întârziere, iar acum riscă să se usuce din cauza deficitului de apă.

Producția se anunță cu 30% mai slabă în primăvara anului viitor. În loc să crească plantele, au crescut rădăcinile în căutarea apei la sol.

Seceta a lovit trei sferturi din țară, iar pagubele sunt foarte mari. Producția mai mică prevestește și scumpirea pâinii și covrigilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
775

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...