Seceta a făcut ravagii în culturile din județ! Întreaga suprafață cu soia a fost compromisă!

Seceta a făcut ravagii în culturile din județ! Întreaga suprafață cu soia a fost compromisă!
Seceta din vara acestui an a afectat zeci de mii de hectare de culturi agricole de pe raza județului Botoșani, munca din primăvară a agicultorilor fiind în zadar.

Potrivit datelor prezentate în ședința Colegiului Prefectural de către Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, în urma raportărilor primite de la unitățile administrativ-teritoriale au fost afectate de secetă 144.773 de hectare, reprezentând 36,86% din suprafața agricolă a județului Botoșani.

Cele mai afectate culturi sunt cele de porumb, soia și floarea soarelui.

La soia, din cele 29.338 de hectare cultivate, a fost afectată de secetă aproape întreaga suprafața cultivată, respectiv 29.323 de hectare.

Pe lângă culturile agricole au fost afectate și pășunile, pe o suprafață de 10.131 de hectare, precum și pajiști, pe o suprafață de 12.015 hectare.

“Agricultura județului Botoșani se confruntă în anul 2015 cu o secetă pedologică pronunțată, persistentă în timp datorită cantitților de precipitații ineficiente și a temperaturilor ridicate. Dacă în nordul județului nivelul de umiditate al solului a fost satisfăcător, nu aceeași situație s-a înregistrat în centrul și sudul județului, unde nivelul umidității din sol a scăzut considerabil și a devenit îngrijorător pentru culturi, pășuni, dar mai ales pentru animale", a precizat Cristian Delibaș.

Situația centralizată de la nivelul județului Botoșani va fi transmisă Ministerului Agriculturii în vederea solicitării de ajutoare financiare din partea Uniunii Europene și a Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
138

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
158

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
241

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...