Se scumpesc biletele de tren de la 1 iulie. Care sunt noile tarife

Se scumpesc biletele de tren de la 1 iulie. Care sunt noile tarife

Vești proaste pentru clienții CFR Călători. De la 1 iulie se scumpesc biletele de tren, iar creșterile nu sunt deloc de neglijat, scrie Antena3.ro.

Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie 2022, o scumpire care se va aplica tuturor operatorilor de transport feroviar de persoane din România. Majorarea vine în contextul în care CFR Călători a solicitat acest lucru în bugetul pe anul 2022.

Motivul invocat ar fi că se confruntă cu o creștere a prețurilor la energia electrică.

Important de precizat este că scumpirea biletelor de tren va fi luată de către Autoritatea Feroviară și se va aplica pentru toate companiile din acest sector.

De exemplu, dacă acum, pentru ruta București - Brașov, plătești 50 de lei, de la 1 iulie biletul va costa 60 de lei, adică cu 10 lei în plus.

Dacă un bilet de tren pe ruta București - Constanța costă acum 60 de lei, de la 1 iulie va ajunge să coste în jur de 72 de lei.

Scumpiri similare vor aplica și cei 5 operatori privați de transport feroviar de călători.

Ultima majorare de tarife la CFR Călători a fost făcută în anul 2013.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
160

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
91

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
138

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...