Se pregateste transformarea Romaniei in stat politienesc?

Se pregateste transformarea Romaniei in stat politienesc?
Virgil Ardelean, fostul sef al unitatii speciale de informatii 0215 si actual sef al Serviciului 1 din cadrul Ministerului de Interne, a elaborat un act normativ care urmeaza sa fie adoptat de catre guvern sub forma de Ordonanta de Urgenta in perioada vacantei parlamentare.

Cel putin asa sustin jurnalistii de la Jurnalul National, care precizeaza ca proiectul nu are inca numar si nici data de intrare in vigoare, dar ca el va pune bazele statului politienesc, care va fi condus de insusi Ardelean, alias "Vulpea".

In opinia jurnalistilor citati, actiunea se va face in mai multe etape, una dintre ele fiind revenirea la conducerea centralizata a structurilor din MAI, prin reinfiintarea in fiecare resedinta de judet a Directiilor de ordine si siguranta publica.

In plus, acestea vor prelua si patrimoniul inspectoratelor de politie, de situatii de urgenta sau ale Politiei de Frontiera iar banii care vor veni de la minister vor fi distribuiti tot prin intermediul directiilor nou infiintate.

Pe de alta parte, modalitatea de inscaunare a sefului unei directii judetene si a adjunctilor acestuia va contrazice Legea functionarilor publici, ei urmand sa fie numiti de catre minister, si nu prin concurs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
24

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
172

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
70

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...