Se pregateste majorarea unei TAXE pe care o platim cu totii

Majorarea taxei TV a fost agreata miercuri de conducerea SRTV si de senatorii din Comisia pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa.

Presedintele director-general al SRTV, Claudiu Saftoiu, a precizat ca aceasta posibilitate a fost invocata inca de anul trecut de conducerea institutiei, "in conditiile in care rezultatele muncii profesionistilor conving opinia publica cu privire la modificarea acestei taxe".

El a invocat faptul ca taxa TV nu a mai fost majorata de zece ani si a precizat ca majorarea taxei TV ar putea avea loc cu "un leu sau doi".

"In momentul acesta trebuie spus ca o serie de masuri legislative fac din ce in ce mai grea misiunea televiziunii publice de a se sustine, in conditiile in care taxa nu a mai fost modificata din 2003, iar in ceea ce priveste evolutia economiei romanesti salariul mediu pe economie a crescut de atunci, s-a dublat din 2003 pana in 2013", a spus Saftoiu, citat de Agerpres.

Claudiu Saftoiu a vorbit, in acest context, si de presiuni financiare in televiziunea publica.

"Nemaivorbind de faptul ca, in conditiile in care suntem nevoiti sa platim datoriile enorme pe care le-am mostenit, posibilitatea de a propune programe noi, de a oferi telespectatorilor romani lucruri de calitate si de performanta este una foarte greoaie. In conditiile in care am preluat televiziunea publica cu o datorie de aproximativ 145 de milioane de euro, in mai putin de un an de zile, prin eforturile la care ne-am angajat de a plati datoriile prin reesalonarea de catre Guvernul Romaniei a datoriei la stat de 65 de milioane de euro, am rambursa, am plati inapoi 30 de milioane de euro intr-un interval mai putin de un an", a spus oficialul SRTV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

astăzi, 23:01

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

astăzi, 21:58

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...