Se pregatesc de marele sondaj: Vezi cine intra in lupta la PSD si PNL Botosani!

Se pregatesc de marele sondaj: Vezi cine intra in lupta la PSD si PNL Botosani!
Chiar daca mai este ceva timp pana la organizarea sondajelor care vor desemna candidatii din partea Uniunii Social Liberale pentru Consiliul Judetean si Primaria Municipiului Botosani, presedintele organizatiei judetene a PSD, Gheorghe Marcu, a avansat deja cateva nume ale celor care doresc sa intre in cursa electorala.

Astfel, una dintre persoanele care va fi cuprinsa in sondajul pentru functia de presedinte a Consiliului Judetean este chiar senatorul Gheorghe Marcu si, potrivit acestuia, pe liste se vor regasi si ceilalti doi colegi parlamentari, respectiv deputatul Costica Macaleti si deputatul Andrei Dolineaschi. Cat priveste posibilii candidati pentru Primaria municipiului Botosani, potrivit lui Marcu, cei care si-au exprimat pana acum intentia de a candida sunt Gabriel Oprisanu, Ovidiu Portariuc si Costica Macaleti.

"Este doar o creionare a listei celor care vor sa candideze pentru Consiliul Judetean si pentru Primaria municipiului Botosani. Lista este insa deschisa si sunt convins ca numarul social-democratilor care se vor inscrie la sondaj va fi una lunga. Sunt foarte multi social-democrati care vor sa se inscrie in cursa pentru Primaria Botosani si sa il invinga pe actualul primar, Catalin Flutur. Lista ramane deschisa si pentru Consiliul Judetean si pentru Primaria Botosani", a declarat Gheorghe Marcu, presedintele organizatiei judetene a PSD Botosani.

PNL mizeaza pe Turcanu si, in rezerva pentru Primaria Botosani, Sorescu!

De cealalta parte, liberalii, proaspetii parteneri de alianta ai social-democratilor, spun ca este prematur sa nominalizeze persoanele care vor intra un cursa pentru cele doua institutii. Totusi, deputatul Florin Turcanu, liderul organizatiei judetene a PNL Botosani este foarte sigur de un lucru.

"Sunt convins ca voi fi candidatul PNL pentru presedintia Consiliului Judetean, nu am nicio indoiala, pentru ca potrivit sondajelor eu stau cel mai bine. Batalia este intre mine si Catalin Flutur. Eu stau bine in sondaje pe rural, el sta bine pe urban. Este foarte clar si, cum am mai spus, PNL va avea candidat la Consiliul Judetean si PSD va avea candidat la Primaria municipiului Botosani. Daca ar fi sa nominalizam totusi o persoana din partea PNL-ului pentru Primaria Botosani aceasta ar fi domnul Gheorghe Sorescu, care ar castiga din primul tur. Dar nu cred ca este cazul deocamdata sa se vorbeasca de liste", a declarat Florin Turcanu, presedintele organizatiei judetene a PNL Botosani.

Protocolul de functionare al Uniunii Social Liberale, formata din PNL, PSD si PC, prevede ca cele trei formatiuni vor participa la alegerile locale cu candidaturi comune pentru functiile de preşedinti de Consilii Judetene, primari de municipii resedinta de judet si primar general al municipiului Bucuresti, precum si cu liste de candidati comuni pentru Consiliile Judetene, Consiliile Locale ale municipiilor resedinţă de judet şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Candidatii vor fi desemnati in baza unor sondajele de opinie, ce vor fi realizate in perioada mai-iulie 2011.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...