Se plâng de mizerie, dar aruncă gunoiul direct pe geam!

Se plâng că nu au unde locui, că spațiile puse la dispoziție de municipalitate sunt mici și insalubre, dar pe de altă parte dau dovadă de lipsă totală de civilizație și de bun simț.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc, vineri, la Primăria Botoșani între autorități și reprezentanții cetățenilor de etnie romă, unul dintre aspectele discutate a fost cel legat de situația locativă a chirirașilor din această etnie.

Majoritatea locuiește în spațiile puse la dispoziție de societatea Locativa. Reprezentanții societății susțin că după ce li se pun la dispoziție locuințele sociale, cetățenii de etnie romă, după ce primesc repartiție de la Primărie, odată ce au intrat în locuințe nu își mai fac contracte de închiriere și “își fac de cap, fac mizerie".

Cei de la Locativa spun că sunt puși într-o situație dificilă pentru că nu îi pot lăsa pe drumuri, în condițiile în care persoanele aflate în această situație nu au niciun alt loc unde să poată sta.

“Se văd în locuință și foarte greu reușim să îi aducem să facem contracte. Nu este colaborare din partea etniei rome. Sunt reprezentanți care ar putea să vină să vorbească cu noi", a spus un reprezentant al Locativa.

O altă problemă majoră adusă în atenție de cei care administrează spațiile locative este mizeria.

Florinel Gornea, directorul adjunct al societății Locativa, a spus că sunt unii cetățeni care stau în spațiile Locativa și care distrug bunurile, iar unii au ajuns să arunge gunoiul de la etaj sau în WC-uri, fiind o mare problemă cu canalizarea.

“Nu știu de unde aruncă atâta gunoi? Le e atât de greu să îl ducă la containerul de gunoi? Avem foarte mari probleme cu canalizarea, se înfundă foarte des. Plus întreținerea grupurilor sanitare, s-au distrus. De-a lungul anilor au fost băgate sume de bani importante atât pentru izolarea exterioară a căminelor, cât și a acelor grupuri sanitare, despre care toată lumea spune că sunt într-o stare graoznică. Dar nu le-au adus în această stare reprezentanții Locativa. Sunt persoane certate cu legea, certate cui disciplina, cu curățenia. Singura îmbunătățire este curățenia în jurul blocului, dar trebuie împinși de la spate, din proprie inițiativă nu prea fac. Mai rău este că sunt persoane care efectiv aruncă gunoiul pe geam și nu e punga de gunoi, sunt mai multe", a precizat Gornea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...