Se modifica schimbarea: Bacalaureat cu doar doua probe scrise!

Se modifica schimbarea: Bacalaureat cu doar doua probe scrise!
Examenul naţional de bacalaureat ar putea fi modificat din nou, urmând să aibă doar două probe scrise, potrivit proiectului noii legi a educaţiei, elaborat de ministerul condus de Daniel Funeriu.

Noul tip de bacalaureat este gândit cu probe scrise la română şi la matematică sau istorie, potrivit informaţiilor confirmate de Ministerul Educaţiei cotidianului Gândul.

Forma actuală cu trei probe de competenţe derulate pe parcursul semestrului şi trei probe scrise programate în vară are toate şansele să fie înlocuită, chiar de anul viitor, Ministerul Educaţiei confirmând  că noul proiect al legii învăţământului prevede două probe scrise în loc de trei. Mai exact, Daniel Funeriu vrea să renunţe la cea de-a treia probă scrisă, care constă în proba pe care elevul şi-o alege din cadrul specializării pe care a parcurs-o.

Astfel, începând cu anul şcolar 2011-2012, bacalaureatul va avea probe scrise doar la română şi la matematică sau istorie (în funcţie de profilul liceului), fiind păstrate, totodată, testele de competenţe din cursul anului.

O altă modificare adusă de noua lege este diminuarea numărului de ore pe care elevii le vor petrece la şcoală, orarul şcolar urmând să aibă 20 de ore în cazul claselor I-IV, 26 de ore, în cazul gimnaziului şi 30 de ore în cel al liceului.

În ceea ce priveşte reformarea curriculei, devenită sufocantă pentru elevi, primul pas va fi unul experimental. Mai exact, începând cu toamna viitoare, câteva zeci de şcoli din ţară vor intra într-un program pilot, ceea ce va presupune că elevii respectivelor unităţi de învăţământ vor învăţa după noi planuri de lecţie şi noi discipline.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
471

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...