Se intampla in Romania: Retea infractionala condusa de un comisar-sef de politie

Se intampla in Romania: Retea infractionala condusa de un comisar-sef de politie
Patru politisti au fost dusi la audieri, miercuri dimineata, de procurorii DIICOT. Ei fac parte dintr-un grup infractional organizat consituit din 24 de invinuiti, specializat in savarsirea infractiunilor de santaj, evaziune fiscala, abuz in serviciu, delapidare si spalarea banilor.

 Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este evaluat la suma de peste 1 milion de Euro.

 19 perchezitii domiciliare au fost efectuate miercuri dimineata la imobile apartinand invinuitilor, situate in judetele Olt si Dolj, se arata in comunicatul de presa al DIICOT.

 Liderul gruparii infractionale este Lazar Laurentiu Ilie, comisar sef de politie in cadrul I.P.J. Olt - Serviciul de Investigarea Fraudelor, alaturi de el fiind ceilalti trei politisti dusi la audieri, respectiv un comisar sef si doi inspectori principali de politie din cadrul aceluiasi serviciu.

 Principala acuzatie care li se aduce acestora este ca "au efectuat acte de cercetare penala in cauze economice, fata de persoane din mediul de afaceri din judetul Olt, in scopul determinarii acestora sa incheie contracte de monitorizare, paza si protectie, cu o societate comerciala din municipiul Slatina, administrata de catre sotia liderului gruparii".

 De asemenea, profitand de functiile detinute, invinuitii au efectuat, in mod abuziv, cercetari fata de functionari publici din cadrul DGFP Olt, A.P.I.A. Olt sau DIRECTIA VAMALA CRAIOVA, care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitari, formulate de catre societatile comerciale protejate de catre membrii gruparii.

 Totodata, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare din introducerea ilegala pe teritoriul Romaniei a unor aparate de joc de tipul slot-machines si inlocuirea placii de baza cu una contrafacuta, aparatele fiind amplasate in baruri sau discoteci pe raza judetelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinti.

 In aceeasi cauza mai sunt cercetati un numar de 8 functionari din cadrul DGFP OLT, acuzati ca au aprobat, in mod ilegal, pentru o societate comerciala din judetul Olt, rambursari de T.V.A. in cuantum de aproximativ 3.000.000 lei.

Procuroii DIICOT precizeaza ca 30 de persoane vor fi duse la audieri, urmand ca ulterior sa fie dispuse masurile legale in cauza.

 Suportul tehnic si informativ al acnhetei a fost asigurat de catre DGA, SRI si DGIPI.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
59

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
820

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
247

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...