Se fac înscrieri pentru concursul Interjudeţean de Artǎ Plasticǎ ,,Porni Luceafărul…”

Se fac înscrieri pentru concursul Interjudeţean de Artǎ Plasticǎ ,,Porni Luceafărul…”
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botosani  și Scoala Gimnazială Nr.7 Botosani, organizeazǎ Concursul Interjudeţean de artǎ plasticǎ ,,PORNI LUCEAFARUL…, Editia a VII -a, ianuarie 2013.

ARGUMENT: Memoria luceafǎrului poeziei româneşti, nǎscut pe aceste meleaguri încǎrcate de istorie, rǎmâne vie în amintirea tuturor.

Paşii poetului sunt ,,pretutindeni şi nicǎieri, dar, în sufletul copiilor ,încolţeşte dorul de Eminescu. Într-o societate în care primeazǎ alte valori decât cele autentice este necesarǎ organizarea unor activitǎţi care sǎ-i mobilizeze pe elevi în realizarea unor creaţii proprii, care sa vinǎ din sufletul lor curat.

Necesitatea cunoaşterii operei marelui poet a devenit o prioritate.Sensibilizându-i pe elevi, îi introducem, de la o vârstǎ fragedǎ,în imensa şi inegalabila lume eminescianǎ.

TEMA CONCURSULUI : ,, PORNI LUCEAFARUL... – picturi care sǎ ilustreze lirica eminesciană.

OBIECTIVE:

* Dezvoltarea potentialului artistic al elevilor în cadrul activitǎţilor extracurriculare ;

* Dezvoltarea imaginaţiei şi a gândirii creatoare

* Dezvoltarea gustului artistic, a sensibilitǎţii artistice

*Concursul este destinat elevilor din ciclul primar : - clasa pregătitoare -clasele I-II -clasele III- IV *Tematica este obligatorie.Lucrǎrile pot fi executate în tehnici diferite (acuarele, creioane colorate,tempera),pe coli A4 (210/297mm)

* Fiecare lucrare va avea etichetat pe faţa sa, datele personale (nume, prenume, clasa, şcoala, localitatea , judetul, îndrumătorul,). Se trimit câte două lucrări pe clasă.

*Lucrǎrile vor fi expuse la Şcoala Gimnazială Nr.7 Botoşani.

Toţi participanţii vor primi premii şi diplome de participare.

Lucrǎrile vor fi expediate pânǎ la data de 20 ianuarie 2013 (data poştei), pe adresa : Orǎşanu Daniela, Şcoala Gimnazială Nr.7 , Str. Vârnav Nr. 7 Botoşani, cod. 710078, cu mentiunea: Concursul de desene ,, PORNI LUCEAFARUL.. ‘’. Lucrările primite după această dată nu vor participa la jurizare.

*Lucrǎrile nu se înapoiazǎ.

Persoane de contact:Prof.. Daniela Orǎşanu, tel.0740303544, mail: daniela_orasanu@yahoo.com ,Prof.Amelia Corneanu, tel.0743022978, mail: amy30_bt@yahoo.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
502

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
198

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...