Se apropie Ziua Femeii: Ce asteapta doamnele si domnisoarele? FOTO

Ziua de 1 Martie marchează începutul primăverii. În prima zi a lunii martie se poartă mărțișorul, aducător de noroc.

Comerciantii au invadat pietele si trotuarele din municipiul Botosani, iar preturile sunt diverse. Incep de la 1 leu, cel mai simplu martisor, ajungand pana la 20 de lei.

Doamnele, dar si domnii, primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. Exista o superstitie straveche conform careia purtarea martisorului aduce noroc.

Marele poet George Cosbuc, scria intr-o analiza de-a sa dedicata martisorului: "scopul purtarii lui este sa-ti apropii soarele, purtandu-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ti-l faci binevoitor sa-ti dea ce-i sta in putere, mai intai frumusete ca a lui, apoi veselie si sanatate, cinste, iubire si curatie de suflet... Taranii pun copiilor martisoare ca sa fie curati ca argintul si sa nu-i scuture frigurile, iar fetele zic ca-l poarta ca sa nu le arda soarele si cine nu le poarta are sa se ofileasca."

Pe Pietonalul Unirii s-a deschis, miercuri, Targul Martisorului, editia a IV-a, unde sunt prezenti mesteri populari invitati din judetele Iasi, Suceava, Mures, Harghita, Neamt si Botosani, iar timp de o săptămână botoşănenii vor putea să le cumpere produsele.

In anul 2014, femeile nu-si doresc doar un martisor, unele asteapta un lantisor de aur sau un inel de la persoana iubita, iar altele viseaza la telefoane mobile de ultima generatie sau la tablete. Majoritatea asteapta cadourile pe 8 martie, atunci cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii.

Totusi, pentru unele doamne sau domnisoare, cel mai potrivit cadou poate fi un tratament de infrumusetare.   In aceasta perioada si floarii isi freaca mainile de bucurie, acestia asteptandu-se la vanzari ridicate mai ales in zilele de 1 si 8 martie.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...