Scuza unui hoț român, în Italia: "Trebuie să-mi repar casa în România"

Scuza unui hoț român, în Italia: "Trebuie să-mi repar casa în România"
Inundațiile i-au distrus casa din România și el voia să o reconstruiască: iată de ce a furat aproape 10.000 de euro din birourile firmei pentru care lucra. Astfel s-a justificat hoțul în fața carabinierilor din Italia, când l-au arestat pentru furt agravat și continuat.

Muncitorul Paul Bobu Cătălin, de 28 de ani, român, rezident la Galliera și fără antecedente penale, lucra de 4 ani la Fratelli Tosetto, firmă foarte cunoscută în domeniul comerțului și prelucrării cărnii. De câteva săptămâni, proprietarii au observat neconcordanțe în casă: socotelile nu le ieșeau, existând lipsuri importante, scrie gazetaromaneasca.com.

Suspicioși, au recomandat birourilor o atenție sporită pentru a înțelege care era problema. Nereușind să-i dea de cap, pe 17 octombrie a fost denunțat la carabinieri faptul că din birourile administrative au dispărut 4.410 euro. Pe 28 octombrie firma a făcut un alt denunț, pentru dispariția a alți 250 de euro.

În acel moment carabinierii au dipus un serviciu de control la firmă și militarii, în pauza de prânz de pe 31 octombrie, l-au surprins pe Cătălin care, după ce a sustras dintr-un birou cheile, în salopetă de muncă a intrat în administrație și a luat 3.470 de euro în numerar.

Forțele de ordine au intervenit imediat. Controlarea mașinii tânărului a permis găsirea altor 5.960 de euro în numerar. Prins în flagrant, s-a declarat vinovat de 4 furturi în luna octombrie, justificându-le prin faptul că inundația care a afectat România în septembrie i-ar fi distrus casa. Banii i-ar fi servit pentru refacerea acesteia. Acum este în arest domiciliar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
24

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
101

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
41

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...