Sculptorul Marcel Manastireanu a primit titlul de Cetatean de onoare al municipiului Botosani, in Parcul "Mihai Eminescu"! FOTO

Sculptorul botoanean Marcel Manastirean a primit, vineri, titlul de Cetatean de onoare al municipiului Botosani, distincitia fiindu-i inmanata de primarul Ovidiu Portariuc.

In luna mai, la propunerea consilierului local Gheorghe Iavorenciuc, alesii municipali au decis ca Manastireanu sa devina Cetatean de onoare al municipiului, vineri sculptorul intrand si in posesia diplomei prin care i-a fost conferit acest titlu.

Marcel Manastireanu expune incepand cu anul 1972 lucrari de pictura, grafica si sculptura la toate expozitiile organizate in Botosani si Suceava. Prima sculptura in bronz a realizat-o in anul 1978, lucrarea reprezentandu-l pe carturarul si profesorul de orginie botosanean Tiberiu Crudu.



Marcel Manastireanu a sculptat si busturile personalitatilor din Botosani, amplasate in Parcul Mihai Eminescu, zona fiind printre cele mai vizitate de turistii care ajung in orasul nostru.

"Vreau sa-i multumesc si sa-l felicit pe domnul Manastireanu pentru bucuria pe care ne-o produce tuturor, pentru lucrarile sale care imbogatesc spatiul cultural al municipiului Botosani si vreau ca astazi sa-i inmanez titlul acordat de Consiliul Local.", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.



De altfel, festivitatea de inmanare a diplomei si a Hotararii de Consiliu Local, prin care Marcel Manastirea a fost numit Cetatean de onoare, a avut loc in Parcul Mihai Eminescu, p Aleea Personalitatilor, unde au fost amplasate busturile lucrate de sculptor. 

"Va multumesc tuturor, multumesc sotiei mele si vreau neaparat sa multumesc mamei, care probabil ma ocroteste si acum de acolo de unde sa afla. Va rog sa ma iertati!", au fost cuvintele artistului Marcel Manastireanu.

La eveniment au participat oameni de cultura, politicieni, directori de institutii si familia sculptorului botosanean.



























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Bocitoarele vesele” se joacă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 18:50

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Buc...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni.” (video)

astăzi, 17:50

„Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni. A devenit o normal...

Noi oportunități de dezvoltare pentru municipiul și județul Botoșani!

astăzi, 17:15

Proiectul, în valoare de 15,91 milioane de lei, este finanțat prin Programul Operațional de transport PT 2021-2027 și prevede abordarea integrată a transportului de persoane tip navetă pe i...