Scrisoarea deschisă a prietenei femeii care a murit în accident: "Magda era un om minunat. Nu-l urăsc pe Huidu şi nu-l condamn"

Scrisoarea deschisă a prietenei femeii care a murit în accident: "Magda era un om minunat. Nu-l urăsc pe Huidu şi nu-l condamn"

   gandul.info

Dana, o prietenă a Magdei Drăghici, una dintre cele trei victime ale accidentului în care a fost implicat Şerban Huidu, a transmis pentru Gândul o scrisoare deschisă în care vorbeşte despre prietena sa, susţinând totodată că nu-l urăşte şi că nu-l condamnă pe realizatorul TV.


"O chema Magda. Noi, colegii ei liceu am numit-o întotdeauna Magda Cazacincu, chiar şi atunci când era căsătorită cu colegul nostru poreclit Archimul - de la Arhimede- pentru talentul lui la matematică.

O chema Magda. Ca o adevărată braşoveancă, a iubit muntele şi a ştiut să-l respecte, a mers pe munte o viaţă, a făcut ski o viaţă şi n-a avut niciodată nici un accident pentru că de mică a fost învăţată că lucrurile importante se fac cu rost, respectând cu sfinţenie nişte reguli, cu responsabilitate, faţă de tine şi faţă de cei din jur.

Aşa a făcut şi cu viaţa ei - şi-a trăit-o cu rost şi cu responsabilitate. Şi-a făurit o firmă de succes, Toledo, care mergea bine chiar şi pe criza asta. Nu avea foarte mulţi salariaţi, doisprezece, dar încercaţi să asiguraţi pâinea cea de toate zilele pentru doisprezece oameni şi pe urmă mai vorbim. Chiar dacă a avut eşecuri în căsnicie, şi-a găsit până la urmă sufletul pereche, un om de aceeaşi excepţională calitate, alături de care a înflorit.

O chema Magda şi era frumoasă. O frumuseţe care ţâşnea nu neapărat din nişte trăsături frumoase, ci mai cu seamă din zâmbetul aşa de cald, şugubăţ, puţin poznaş. Eu, care pe lângă ani am adunat şi destule kilograme, o admiram frăţeşte pentru silueta ei zveltă.

O chema Magda şi era veselă. O veselie şi un optimism tonic care contrasta cu firea ei rezervată, discretă, extrem de responsabilă. Pe Magda te puteai baza, dacă zicea că face un lucru ştiai că-l face negreşit.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că timp de patruzeci de ani Magda fost aici, la îndemână, la un pas de mine, de noi toţi colegii ei de clasă pe care un diriginte, excepţional dascăl, Domnul Profesor Victor Sasu, ne-a învăţat să fim nu colegi, ci fraţi şi surori şi uite că suntem o familie şi-acum, după patruzeci de ani de când ne norocul ne-a adus împreună.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-a rămas schilodită, nici ea şi nici sufletul ei pereche, epavă într-un scaun cu rotile sau într-un pat de spital.

Nu-l urăsc pe Huidu, nu-l blestem şi nu-l condamn cum atâţia alţii fac acum, poate că pe drept. L-am compătimit duminică, dar acum nu mai sunt în stare. Vreau doar să ştiţi, în acest imens vârtej mediatic, că întâmplarea crudă face ca toţi cei trei trecuţi din această lume într-o clipă crudă de dimineaţă de duminică, erau oameni minunaţi, cu suflet frumos şi bun. Şi că prietena şi colega mea era un om minunat pe care o chema Magda".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
7

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
28

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
80

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...