SCRISOARE DESCHISĂ: Pentru Raluca Prună, ministrul care minte

SCRISOARE DESCHISĂ: Pentru Raluca Prună, ministrul care minte

Raluca Pruna, ministrul Justitiei

Doamna ministru,

Nu demult ați recitat următorul text: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

Drept urmare, ați devenit ministru și am aflat cu toții că existați.

Între timp, ați făcut planuri și ați dezbătut, nimic mai mult, în ciuda faptului că a trecut un an de la momentul la care ați nimerit ministru, direct de pe o banca obscură a rezervelor. 

Azi, magistrații sunt nemulțumiți, grefierii sunt nemulțumiți, angajații penitenciarelor sunt nemulțumiți. Doar dumneavoastră sunteți mulțumită și gata să vă treceți în CV o perioadă în care n-ați știut practic ce faceți. Opinia publică este nemulțumită și avocații sunt nemulțumiți. Până și deținuții sunt nemulțumiți. Toți din același motiv: AȚI MINȚIT.

Ați mințit că aveți capacitatea profesională de a gestiona sistemul justiției. N-o aveți. Ați mințit că rezolvați problemele din Justiție. N-ați făcut-o. Și, foarte important, ați mințit oameni care - spre deosebire de dumneavoastra - vor rămâne aici să gestioneze dezastrul pe care l-ați patronat cu o aroganță și autosuficiență rar întâlnite.

Nu este de mirare că ați mințit și CEDO, oricât ar părea de spectaculos faptul că v-ați autodenunțat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Sigur că ați mințit. Un asemenea comportament este refugiul incompetentului, chiar dacă nu vă rușinați s-o faceți și nu simțiți momentan nevoia să dispăreți și să vă ascundeți sub o piatră până când veți fi uitată. Deși, ar trebui.

Ministrul așa-zis tehnocrat al Justiției a mințit cea mai înaltă instanță europeană, și asta la puțin timp după ce "a fost nevoie să moară oameni" pentru ca domnia voastră să ajungeți într-un guvern. Ar trebui să vă dați demisia, dar ar fi prea puțin pentru nivelul de impostură pe care-l reprezentați.

Domnia voastră trebuie să fie demisă!


Sorin Dumitrașcu
Președinte, Sindicatul Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor
Președinte de onoare, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ionuț-Bogdan Cărăușu: ”Vom avea un Botoșani de 10 dacă vom ști să ne prețuim așa cum trebuie tinerii. Pentru că ei sunt viitorul!”

astăzi, 10:53
9

De peste 9 ani desfășor activități educaționale cu și tinerii din Botoșani și nu numai. În tot acest timp am văzut cum autoritățile locale nu au făcut nimic pentru a opri pierderea c...

Este sărbătoare în parohia de la marginea orașului Botoșani! (Foto, Video)

astăzi, 10:38
84

Existența Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” este strâns legată de Cimitirul „Eternitatea”, din municipiul Botoșani. Acest cimitir, primul apar...

Dreptul la secret bancar, protejat și după moarte! Decizie importantă a Înaltei Curți

astăzi, 10:06
79

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni, 20 mai, că moştenitorii titularului de cont care a încetat din viață au dreptul să obțină informații limitate cu privire la act...