Scriitorul basarabean Alexandru Vakulovski a fost expulzat din Romania!

Scriitorul basarabean Alexandru Vakulovski a fost expulzat din Romania!

 Alexandru Vakulovski  

Scriitorul basarabean Alexandru Vakulovski a primit interdictie de a intra in Romania pentru o perioada de doi ani si jumatate.

Alexandru Vakulovski a primit aceasta interdictie pentru ca nu-si reinnoise din timp permisul de sedere temporara in Romania.

Scriitorul a parasit Romania pe data de 25 martie 2009, imediat dupa ce autoritatile romane l-au informat cu privire la interdictie. Alexandru Vakulovski, locuieste in Romania de mai bine de 10 ani, a publicat sapte volume de proza si poezie in limba romana si a activat ca jurnalist la un ziar din Cluj Napoca.

Fratele scriitorului, Mihai Vakulovski, a declarat pentru Realitatea.net ca Alexandru Vakulovski a depus o cerere pentru a primi cetatenia Romana in urma cu cinci ani.

"Cererea de cetatenie a fost acceptata, iar decizia a fost publicata in Monitorul Oficial, o singura data. Abia dupa a doua publicare in Monitorul Oficial a deciziei poti deveni cetatean roman", a mai spus Mihai Vakulovski.

"Este absurd, traim in tara lui Caragiale! Fratele meu a fost obligat sa paraseasca tara in care a publicat sapte carti in limba romana, avea o slujba. Pe langa asta a mai fost nevoit sa plateasca si o amenda de 1200 de lei. Nu ne ramane decat sa dam statul in judecata", a afirmat Mihai Vakulovski.

Publicatia online Rocultura a initiat o campanie de strangere de semnaturi, iar pana la finalul saptamanii viitoare, scrisoarea deschisa, care a fost deja semnata de zeci de scriitori si personalitati din lumea artei, ii va fi inmanata presedintelui Traian Basescu.

Alexandru Vakulovski s-a nascut pe 9 aprilie 1978 in localitatea Antonesti (Suvorov) din Republica Moldova. Scriitorul a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si a fost co-fondatorul uneia dintre primele reviste culturale de limba romana din mediul online.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
51

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
246

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...