Scriitori botosaneni intorsi de la granita, in punctul vamal Stanca-Costesti!

Scriitori botosaneni intorsi de la granita, in punctul vamal Stanca-Costesti!

Gellu Dorian, vicepresedinte al Fundatiei Nicoara

Din cauza incidentelor din Republica Moldova, mai multor delegatii care plecau din Romania in tara vecina li s-a interzis patrunderea pe spatiul moldovean. Asa s-a intamplat si la granita judetului Botosani cu Republica Moldova, in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca-Costesti din Botosani.

O delegatie de scriitori din Botosani a fost impiedicata sa intre pe teritoriul vecin, pe motiv ca nu avea invitatia in original din partea scriitorilor din tara vecina. Din delegatie facea parte reprezentantul Fundatiei Nicoara Botosani, Stefan Dodita, si scriitorul Gellu Dorian.

Dupa ce au asteptat aproximativ doua ore la granita romano-moldoveana, un reprezentant al ministerului le-a adus invitatia in original. Imediat, delegatiei de scriitori i s-a permis intrarea in Republica Moldova, dar, dupa numai 15 minute, au fost intorsi din drum, de data aceasta fara nicio explicatie.

Li s-a spus doar ca in Moldova sunt manifestatii si ca nu li se mai permite accesul pe teritoriul tarii. Politistii de frontiera si vamesii botosaneni nu au cum sa intervina in acest conflict.

Noi nu putem decat sa ii avertizam ca este posibil sa fie intorsi din drum din diferite motive, in principal din cauza conflictului din Republica Moldova, a sustinut Minodora Racnea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani.

www.romanianjournalist.ning.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
6

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...