Scoși în stradă din cauza datoriilor!

Scoși în stradă din cauza datoriilor!
Două familii din municipiul Botoșani sunt la un pas de a fi date afară din locuințele în care stau din cauza datoriilor mari pe care le-au acumulat atât la furnizorii de utilități, cât și la proprietarul spațiului pe care îl ocupă.

Este vorba despre chiriași ai societății Locativa, care au primit câte o locuință în Căminul Condacia, dar care de luni bune nu și-au mai onorat obligațiile contractuale. Într-unul dintre cazuri este vorba de o datorie de 7.000 de lei, iar în cel de-al doilea de 9.000 de lei.

Locativa a deschis acțiune în instanță și a obținut hotărâri judecătorești definitive și irevocabile în baza cărora se va face evacuarea.

Directorul adjunct al societății, Florinel Gornea, susține că familiile în cauză mai au o șansă de a nu fi date afară, și anume să vină să plătească restanțele.

“Niciodată nu va fi o plată integrală a tuturor datoriilor din partea chiriașilor noștri. Păcat că sunt și chiriași foarte rău-platnici, din diverse motive, dar totuși se constată o ameliorare a restanțelor, chiar o reducere. Pe moment sunt două hotărâri definitive și irevocabile în curs de aplicare pentru evacuare la Căminul Condacia și urmează până în 1 iunie încă trei persoane. Dacă vin în timp util să plătească renunțăm la evacuare", a precizat Florinel Gornea.

Sunt însă și cazuri în care, după ce s-au obținut hotărâri judecătorești, chiriașii au venit și au plătit toți banii odată, sumele fiind destul de mari. O persoană care risca să piardă locuința socială repartizată a venit și a plătit într-o singură zi 7.000 de lei, după ce o lungă perioadă de timp nu a achitat niciun leu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
20

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
115

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
26

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...