SCOP NOBIL - Consiliul Judetean Botosani vrea sa se asocieze cu Manastirea Cosula

SCOP NOBIL - Consiliul Judetean Botosani vrea sa se asocieze cu Manastirea Cosula
Consilierii judeteni vor hotari, saptamana viitoare, daca se asociaza cu reprezentantii Manastirii Cosula, in cadrul unui proiect de promovare a turismului religios, mai exact, de reabilitare a manastirii inscrisa in patrimoniul cultural national.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi face referire la asocierea Consiliului Judetean Botosani cu Manastirea Cosula pentru promovarea turismului religios in Botosani. Este primul pas concret privind acest demers. Posibilitatile pe care Consiliul Judetean le are de a interveni direct in economia judetului sunt limitate, dar dintre aceste posibilitati, cea mai semnificativa este cea din zona turismului: promovarea turismului, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Implicarea in acest proiect ar putea avea si alte avantaje pentru judetul Botosani, care privesc infrastructura.

Ne-am gandit si la modernizarea drumului de la Vorona pana la Cosula care sa ne dea posibilitatea sa realizam un traseu concret turistic intre principalele obiective. La acest traseu trebuie obligatoriu sa avem in vedere si Ipotestiul, Agaftonul, Manastirea Popauti si lista poate continua, a incheiat Mihai Tabuleac.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
46

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
56

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
103

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...