Scolile darapanate si statisticile din birourile sefilor ISJ Botosani!

Scolile darapanate si statisticile din birourile sefilor ISJ Botosani!
În cadrul Colegiului Prefectural de joi, primul şi cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost cel legat de stadiul pregătirii unităţilor şcolare din judeţul Botoşani, în vederea deschiderii noului an şcolar.

Potrivit subprefectului Viorica Afrăsânei, s-au verificat 17 localităţi din mediul rural şi oraşul Bucecea, în total, 69 obiective şcolare.

"Constatările noastre au fost şi de apreciat, dar în aceeaşi măsură şi dezamăgitoare, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an şcolar. Dau şi câteva exemple de localităţi în care responsabilii s-au îngrijit ca toate lucrările să fie finalizate până la începerea noului an şcolar, dar şi mai puţin bune, pentru că unii primari ar trebui să ia exemplul celorlalţi şi să comunice mai bine cu directorii de şcoli", a declarat subprefectul Viorica Afrăsânei.

Ceea ce a fost de apreciat de catre reprezentanţii Prefecturii în unele localităţi a fost comunicarea dintre primar si directorii de şcoala, care se observă prin grija acordată unităţilor şcolare. Şcolile apreciate de subprefecul Afrăsânei sunt din următoarele localităţi: Brăeşti, Şendriceni, Lozna, Bucecea, Dersca, Vârful Câmpului, Ungureni, Vlăsineşti, Hăneşti, Văculeşti.

Pe partea opusă, reprezentanţii Prefecturii au gasit şcoli care nu sunt pregătite din toate punctele de vedere.

"Îi recomand directorului de la Leorda să ia legătura cu cel de la Brăeşti pentru a vedea cum acolo s-au putut realiza investiţii din fonduri proprii. La Durneşti nu a fost găsit nimeni, deşi era ora prânzului, şcoala era încuiată în condiţiile în care starea în care se află nu e tocmai potrivită", a precizat Viorica Afrăsânei.

Constatările subprefectului de Botoşani vin la doar două zile după ce inspectorul general adjunct al ISJ Botoşani se arăta extrem de mulţumit de stadiul pregatirilor pentru începerea unui nou an şcolar.

"Pentru prima data, cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar, unitatile scolare sunt pregatite in proportie de 100% cu privire la stadiul de reparatii si igienizare", mentiona acum două zile Ana Barculet, inspector general adjunct in cadrul ISJ, chiar daca oficialul botosanean recunoastea tot atunci ca doar 67% din scoli detin autorizatie sanitara de functionare!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
141

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
515

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...