Şcoala de varǎ pentru copiii afectaţi de inundaţiile din Dorohoi

Şcoala de varǎ pentru copiii afectaţi de inundaţiile din Dorohoi
Asociaţia Sarepta Dorohoi, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, Filiala Suceava, Consiliul Local Dorohoi şi Şcoala Nr.2 "Ştefan cel Mare", a deschis luni, 26.07.2010, porţile Școlii de varǎ din Dorohoi, destinatǎ copiilor afectaţi de inundaţiile care au avut loc în municipiu la data de 28/29 iunie a.c.

"Şcoala de varǎ" este un proiect coordonat de Asociaţia SAREPTA, la care au aderat şi alte organizaţii sau instituţii publice printre care Consiliul Local Dorohoi care va suporta utilitățile și va contribui material prin direcționarea unor alimente primite din donații, alimente necesare pentru prepararea hranei pentru copii.

Alți parteneri sunt Organizaţia Salvaţi Copiii filiala Suceava, care contribuie cu voluntari şi sprijin material și Şcoala Nr.2 "Ştefan cel Mare" Dorohoi care a pus la dispoziţie spaţii adecvate desfǎşurǎrii activitǎţilor cu caracter educativ.

Scopul proiectului este de a proteja grupul vulnerabil al copiilor cu vârste cuprinse între 8 – 14 ani care provin din familiile afectate în urma inundaţiilor care s-au abǎtut asupra municipiului Dorohoi la data de 28/29.06.2010. Astfel un numǎr de aproximativ 150 copii vor petrece 5-6 ore zilnic într-un cadru organizat care le va asigura confort fizic, alimentaţie adecvatǎ vârstei, activitǎţi de petrecere a timpului liber, de educare şi socializare, sprijin psihologic.

Primii copii şi-au fǎcut deja simţitǎ prezenţa în prima zi de deschidere a Şcolii de varǎ, urmând ca şi ceilalţi care sunt acum plecați în diverse tabere, sǎ li se alǎture în zilele urmǎtoare.

La sfârșitul lunii august, în cadrul Școlii de vară va sosi Circul pentru copii Lollypop din Elveția. Copiii vor învăța timp de două săptămâni cum să devină artiști de circ, iar la sfârșit vor prezenta un spectacol.

"Școala de vară se va încheia în septembrie, odată cu începerea anului școlar urmând ca acei copii ce vor avea nevoie de serviciile sociale oferite de Asociația Sarepta să rămână beneficiarii noștri", a precizat Beșleagă Lăcrămioara, președinte Asociația Sarepta Dorohoi.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
251

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
409

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
551

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...