Scoala Altfel poate fi si... altfel! Vezi cat au platit parintii in cele cinci zile!

Scoala Altfel poate fi si... altfel! Vezi cat au platit parintii in cele cinci zile!
Peste 60.000 de lei (600 de milioane lei vechi) au scos din buzunar parintii elevilor  botosaneni, pentru ca Ministerul Educatiei sa bifeze succesul programului Scoala Altfel!

In perioada 2-6 aprilie, invatamantul romanesc a experimentat Scoala Altfel, un program dedicat activitatilor educative. Prima regula a fost, fireste, prezenta obligatorie a elevilor. A doua regula (avand in vedere prima regula, cea a obligativitatii prezentei, a doua nu se discuta!) este cea a achitarii, de catre parinti, a sumelor solicitate pentru bilete de intrare la film, concert, teatru etc. Putini parinti au refuzat sa se implice financiar, chiar daca pentru unii a fost si ultimul banut, tinand cont de faptul ca mai mult de jumatate dintre botosaneni au, in acest moment, cel putin doi copii in sistemul de invatamant. 

Un aspect – cel al resurselor financiare - pe care Ministerul Educatiei a omis sa il analizeze. Cert este ca activitatile extrascolare din saptamana Scoala Altfel au fost mana cereasca pentru institutiile statului.


Peste 60.000 de lei incasari!


Teatrul Vasilache Botosani a incasat, in saptamana Scoala Altfel, 10.500 de lei, de la cei 2.100 de copii care au asistat la spectacolele oferite in cele cinci zile.

Cinematograful Unirea a primit 2000 de copii, incasand de la acestia 8.000 de lei. "Intr-o perioada normala, acesti bani ii incasam in jumatate de luna", a precizat Viorel Hritcu, directorul Cinematografului.

La Teatrul Mihai Eminescu s-au incasat 29.750 de lei, in timp ce Memorialul Ipotesti si-a rotunjit bugetul cu 4.000 de lei. La acestea se adauga Muzeul Judetean Botosani, cu 5.100 de lei incasari, dar si Filarmonica Botosani, Casa Memoriala "Nicoale Iorga", Casa Memoriala "Stefan Luchian", unde de asemenea s-au incasat cateva mii de lei.

Sume importante au fost necesare si transportului elevilor – turul institutiilor, vizite la Ipotesti sau drumul din comunele judetului pana la Botosani.

Concluzionand, Scoala Altfel a scos din buzunarele parintilor peste 60.000 de lei, in doar cateva zile.


Scoala Altfel poate fi si… altfel!


Laudabila initiativa dascalilor care in aceasta perioada au ales sa desfasoare activitati in aer liber, concursuri, actiuni de socializare, distractive sau ore tinute intr-o atmosfera relaxanta pentru elevi, fara implicatii financiare din partea scolii sau a parintilor.

Este necesara o reevaluare a acestui proiect al Ministerului Educatiei, in caz contrar Scoala Altfel nu va fi decat o alta modalitate de a saraci parintii. Cu mentiunea ca niciun parinte nu se opune vizitarii unui muzeu sau vizionarii unui spectacol de catre copilul sau. Insa aceste activitati pot fi derulate pe intreg parcursul anului, eliminandu-se astfel presiunea financiara suportata de parinti in cele cinci zile.

O alta propunere, exprimata de cei mai multi dintre parinti, este aceea ca Ministerul Educatiei sa incheie protocoale cu autoritatile judetene si locale, care la randul lor sa asigure, prin institutiile pe care le administreaza, gratuitatea acestor programe, in perioada desfasurarii proiectului Scoala Altfel. Atunci, abia atunci, Scoala va fi cu adevarat... Altfel!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost antrenor la Foresta: ”Acum Botoșaniul are 25 de ani peste Suceava în multe domenii!”

astăzi, 08:45
73

Profesorul Marin Barbu regretă că fotbalul sucevean a ajuns foarte jos. Foresta Suceava s-a desființat, iar cele mai bune echipe din județ sînt Șomuz Fălticeni, care joacă în play-o...

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
212

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
318

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....