„Școala Altfel” alături de pompierii botoșăneni! (Foto)

Programul național „Săptămâna Altfel” continuă în multe dintre instituțiile de învățământ din județ, iar cadrele didactice și elevii își doresc să se întâlnească cu pompierii pentru a învăța cum să-și protejeze viața.

Miercuri, peste 100 de elevi de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi au fost în vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi.

La fel ca în zilele precedente, salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se compote dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea muniției rămase neexplodate.

Și cum cel mai ușor poți învăța din exemple, pompierii le-au spus despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.  

Printre acestea se numără:

          - nu vă jucați cu chibrituri, brichete, obiecte pirotehnice și nu aprindeţi lumânări;

          - nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

          - nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;

          - dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.

Totodată, le-au explicat cum să se comporte dacă cineva are nevoie de ajutor medical sau în cazul producerii unui cutremur sau unui incendiu.

În același timp, le-au arătat autospecialele folosite pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol și i-au lăsat să probeze costumele de intervenție.

Nu știm dacă vor deveni pompieri sau nu, dar știm cu siguranță că ceea ce au învățat îi va ajuta să facă diferența dintre bine și rău.

Activitățile au fost organizate în baza Protocoalelor de colaborare încheiate între ISU și instituția de învățământ.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o comună din Botoșani produs de scânteile unui flex, au intervenit și polițiștii de frontieră! (Foto)

astăzi, 15:44

Un incendiu s-a produs, miercuri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Mitoc. Proprietarul tăia cu un flex o bucată de tablă, iar scânteile au ajuns pe deșeuri de mase plas...

Bărbat ajuns la spital, după ce s-a ciocnit cu mașina de un tir! (Foto)

astăzi, 14:43

Un accident rutier a avut loc, miercuri după-amiază, pe raza comunei Pojorâta, Pasul Mestecăniș. În eveniment au fost implicate un autotren și un autoturism, În urma evenimen...

(A) Primăria Comunei Mihai Eminescu - anunț cu privire la programul special de lucru al serviciului de ridicare a deșeurilor menajere și reciclabile în perioada Sărbătorilor de iarnă 2024-2025

astăzi, 13:39

Primăria Comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință faptul că în perioada Sărbătorilor de iarnă PROGRAMUL special de lucru în ceea ce privește activitatea de colectare a deșe...