Şcoala Altfel a ajuns şi la Lacto Solomonescu!

În săptămâna "Școala Altfel", SC Lacto Solomonescu SRL a primit vizita unui grup de elevi de clasa a IV-a la Scoala Nr. 11 din Botosani, alaturi de doamna invatatoare Rumega Filareta.

În cadrul vizitei în fabrica, copiii au aflat mai multe informații despre cum compania obţine produse lactate de cea mai înaltă calitate.

Au avut posibilitatea să înveţe despre drumul laptelui de la fermele partenere românești până la fabrică, despre cum se transformă laptele proaspăt în cascaval, smântână, iaurt, lapte consum şi UHT, branză proaspătă de vaci etc., dar şi despre cât de importantă este o alimentație sănătoasa zilnică bazată pe consumul de produse lactate.

"În timpul vizitei, copiii au parcurs întregul proces de prelucrare a laptelui pentru toate produsele din fabrică noastră. Începând cu receptia laptelui, materie primă, până la produsele finite. Recepţia laptelui se face calitativ şi cantitativ. Laptele este răcit şi stocat în tancuri izoterme prevăzute cu instalaţie de răcire individuale. Laptele este pasteurizat şi pregătit pentru obtinerea produselor", le-a povestit copiilor ing. Carmen Solomonescu, director adjunct în cadrul firmei.
 
Copiii au fost încântaţi de orele petrecute la firma botoşăneană, dar şi de condiţiile în care se lucrează.

"Când am intrat, ni s-au dat nişte pelerine speciale, şi a trebuit să ne acoperim şi capetele, pentru a nu aduce microbi din afară. Am văzut că acolo se lucrează foarte curat. Am mâncat caşcaval, am gustat multe produse şi am aflat tot procesul prin care laptele este transformat în alte produse. A fost foarte interesant pentru noi", povesteşte Ayleen, una dintre elevele clasei a IV-a.



Copiii au avut posibilitatea sa urmărească procesul tehnologic al caşcavalului Solomonescu de la receptia laptelui, fabricaţie caş baschiu, opărirea caşului, zvântarea caşcavalului, ambalarea şi depozitarea.

Cu acestă ocazie, elevii au fost încântaţi să deguste caşcavalul proaspăt cunoscut sub numele de "BURIC".
 
Producerea si ambalarea Laptelui de Consum si UHT a fost un alt punct de interes în cadrul vizitei elevilor în fabrică.
 
In secţia de fabricaţie şi ambalare smântână, copiilor li s-a prezentat procesul tehnologic pentru obţinerea celor trei tipuri de smântână de consum, respectiv 12%, 20% si 30%.
 
"Copiii au fost impresionati de dimensiunea portofoliului de produse marca Solomonescu, o companie 100% românească, care produce produse 100% naturale, fără conservanţi, fără aditivi, 100% din lapte, fără adaos de grăsimi vegetale", a precizat, după vizita celor mici, directorul adjunct al SC Lacto Solomonescu SRL.
 






 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un primar amenință că va lăsa o școală fără hârtie igienică, detergent și microbuz din cauza rezultatelor proaste obținute de elevi!

Friday, 6 June 2025

Cristinel Condrea, primarul localității ieşene Rediu, a ameninţat că va scoate microbuzul şcolar şi va tăia detergentul şi hârtia igienică la o școală din localitate, din cauza rezul...

DSP Botoșani: Țânțarii pot transmite boli periculoase. Cum ne putem proteja!

Friday, 6 June 2025

Pentru a-și depune ouăle femelele de țânțari se hrănesc cu sânge. În timp ce se hrănesc cu sânge ele se infectează cu agenți patogeni de la animale sau om și &ici...

Botoșănean trimis în judecată pentru tentativă de omor. Magistrații l-au lăsat în libertate!

Friday, 6 June 2025

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului F.G., în vârstă de 74 de ani, din com. Lunca, jud. Boto...