Schimbari la Programul Rabla 2013: Masinile mai vechi de zece ani, incluse in program

Schimbari la Programul Rabla 2013: Masinile mai vechi de zece ani, incluse in program
Autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse, incepand de anul acesta, in programul Rabla, care va fi implementat incepand din luna aprilie, a anuntat joi ministrul Mediului, Rovana Plumb, relateaza Mediafax. 

"Sunt o categorie de autoturisme cu norma de poluare Euro 3, care au deja zece ani pe piata de autoturisme din Romania, si acestea vor face obiectul programului Rabla", a spus Rovana Plumb, citata de agentia de presa.
 
Ministrul a mai precizat ca vor fi incluse in programul Rabla "numai acele autoturisme care au fost in proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile", astfel ca "nu se pune problema unei invazii de masini rulate, foarte vechi pe piata din Romania".
 
Conform Mediafax, noul program va fi pus la punct spre sfarsitul lunii martie, pentru a fi implement din prima decada a lunii aprilie.
 
Schimbarile la Programul Rabla au fost anuntate inca din luna ianuarie 2013, atunci cand Rovana Plumb a declarat ca programul ar putea incepe in martie si s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2.
 
In plus, Plumb a aratat, la acea data, ca prima de casare va creste, de la 3.800 de lei, cat e in prezent, la 1.500 de euro. Totodata, conform sursei citate, exista discutii pentru ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher, desi, in momentul de fata, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate chiar si 3 tichete valorice.
 
Inclusiv premierul Victor Ponta este de acord cu masura anuntata de Plumb, acesta declarand inca din octombrie anul trecut ca reducerea ar trebui sa se faca in baza unui singur tichet: "Ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie pentru cel care isi caseaza masina, nu pentru cel care o tranzactioneaza, pentru ca este un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata".
 
Atentie! Momentan, Ministerul Mediului nu a lansat in dezbatere publica niciun proiect de act normativ care sa cuprinda modificarile anuntate de Rovana Plumb.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
292

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...